O/V : Oma Dual-Sporti ei leia ma üles

Kasutaja avatar

Teema algataja
Nozzu
Tsikkel: Honda CRF300L
Tänanud: 440 korda
Tänatud: 80 korda
Kontakt:

Re: O/V : Oma Dual-Sporti ei leia ma üles

Lugemata postitus Postitas Nozzu »

morse kirjutas: 18 Sept 2020, 09:37

Siin juba väga sead ja käod koos. Vanad kahepütased ka reas.
Teemaalgataja peaks küll nüüd vist testisõitudel käima veits, et selgust saada :)

Tõsi on :)
Aga teema on end 100 protsendiliselt õigustanud.
Eesmärgiks oligi laiendada oma teadmisi dual-sport ratastest. Millsieid rattaid ülde on, mida valikul kaaluda jne.

Teemat tõstatades, teadsin, et on sellised dual-spordid nagu
KLR 650
DR 650
DRZ 400
KTM 640 LC
Husqvarna 701

Nüüdseks on nimekirja lisandunud
XT 660R
Pegaso Trail
F650GS Dakar
BMW X-challenge
Honda Dominator
KTM 625 SXC
KLE500
Honda Xr600
NX650
Kawasaki KLX650
Yamaha TT600
Yamaha XT500

Eks igal siin nimekirjas oleval rattal on omad vead ja head. Seda, et kogukond üksmeelselt parima dual-spordi välja valib, polnudki loota. Ja see ongi kogukonna võlu - arvamsute paljusus.

Ise kipun endiselt natuke suuremate ja raskemate rataste poole. KLR650, DR650, Dominator, KLE500.
Põhjusel, et tihtilugu, kas tööasjus või lihtsalt lõbu pärast metsa minnes, jään sinna ka ööks või paariks. Ja need metsatukad on üle Eesti laiali. Mis tähendab, et tuleb kaasas tarida üksjagu varustust.
Ja kergeid rattaid ilmselt mõjutab iga külge riputatud kilogramm rohkem, kui raskemaid. Ja isegi kui ei mõjuta, ja jõudu jagub (ja kahtlemata jagub) ei tahaks välja näha nagu mööda metsi ukerdav ratastel kotikuhil.
Samas, kes teab, eksole, äkki juba konkreetsemalt rattaid proovides jõuan arusaamisele, et tegelikult mul polegi nii palju kola vaja kaasa tassida :)

Igatahes, nüüd saab vaikselt teise etapi ehk soetamsie poole liikuda.
Teen lähipäevil oma rattast pildid ja proovin esimese hooga kõige kiiremat varianti, ehk vaatan, äkki pakub keegi, kellel mõni mulle meelepärane metsalne seisma jäänud, seda Duca vastu vahetuskaubaks.
Annan ednale aru küll, et nõnda on valikuvariant väiksem ja tuleb võtta või jätta see, mida pakutakse.

Seega, kui see plaan ei õnnestu, siis müük, vajadusel lisarahastus ning ost.

Ja kui seegi plaan miskipärast rappa kisub...noh, siis painutan oma Ducaga rõõmsalt mööda linnatänavaid ja maanteid edasi. :bsmile:

Veelkord kraaps ja kummardus kõigile, kes siin teemas juba sõna võtnud või seda edaspidi teevad. (w)

Õppisin omajagu ja ehk on tolku ka teistele, kes duali poole kiikavad.

Minu seiklused rattal liikuvas pildis: www.youtube.com/@nozzzz

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”