Amortide hooldus? → Amortide hooldus?
Amortide hooldus?
Õliga juhtub põhimõtteliselt sama, mis mootoriõligagi. "kulub ära", väga detailidesse ilmselt pole selle koha pealt tarvis minna...suurim vahe on ehk see, et amordiõli sisse ei ladustu sisepõlemisprotsessist tahma. kuid ilmselgelt see ei tähenda, et amordiõli oleks igavene või "lifetime".
iga amordi stroke on ju õli jaoks töötakt. ja iga töötakti ajal siiski toimub ka erinevate metall ja muu materjali pindade hõõrdumine amordi sees...see peaks juba piisavalt selgitama miks seda õli on tarvis vahetada.
RSTi, eks see ole ilmselt õige otsus. Need rõngad ei maksa kuigi palju ning kui ei ole plaanis vähemalt iga 2a tagant amordihooldust teha siis tasuks need kindlasti hetkel ära vahetada.
Amordiõli vahetamise kohta kommentaariks veel niipalju, et otseselt mitte midagi ei juhtu kui see on seal sees 10kkm, 20kkm, võibolla isegi 40kkm. Aga pole isegi mitte unistada, et amort siis töötab optimaalselt või isegi selle lähedaselt. Kõige hullemad case'd, mida mina isiklikult olen kogenud on sellised, kus rattaga nö. külmalt sõitma hakates on näiteks amort üsna jäik, et järsemast august läbi sõites kaob rehvil teega konkreetselt kontakt. Ning kui teed pika sõidu ja annad tõsiselt kuuma, et amordiõli läheb kuumaks siis pole enam mitte mingisugust compressionit ega reboundi ollagi. Kes kuidas sõidab ja neid asju tajub, see on juba muidugi omaette teema. Kunagi peale kümne aasta pikkust sõidupausi esimest ratast ostes ja sellega mõnda aega sõites ma ei saanud alguses näiteks arugi, et ühe amordi sees praktiliselt ei olnud õli ja teises oli ehk pool kogusest. Ning, et see õli seal oli rohkem nagu vesi samas ka sõit ja sõidutempo oli tol ajal vähe teistsugune...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.