Suunatuledest ja nende nähtavusest → Re: Rumalad või segased küsimused jms
-
- Tsikkel: God DAMN 950 Seiklus
- Tänanud: 125 korda
- Tänatud: 62 korda
Re: Rumalad või segased küsimused jms
urmas66 kirjutas: ↑24 Aug 2020, 22:05Spoiler
Vint kirjutas: ↑24 Aug 2020, 21:29Asi on valgusallika pindalas, mis kaugelt vaadates, muutub veelgi väiksemaks.
Näide automaailmast, 2000 algupoolelt, kus Soomlased astusid ämbrisse, püüdes tuleviku stiili ette aimata. Läks teisiti, esituled muutusid hoopis laiemaks.
Tulemuseks vilets nähtavus nii juhile kui ka kaasliiklejatele.Ma kunagi(kui need autod olid just välja tulnud) ühes soome bensukas mainisin sellise Sisu juhile,et sul ägedad tuled ja kindlasti näitavad maru hästi. No ei jõudnud veel sisse hingata, kui sealt tuli selline sõim nende tulede kohta,et ma rohkem igaks juhuks ei maininud neid
![]()
Paar nädaslat tagasi sõitsin autoga ühe tsikli taga Streetmotosse ja mainisin talle,et ta suunakad ei ole üldse nähtavad. Juht arvas,et ma olen esimene,kes seda mainib ja et talle endale tunduvad justkui nähtavad. No ei olnud neid autost märgata,kui ma ise ei oleks kaherattalisega sõitev, poleks osanud isegi tähele panna neid. Olid mingid LED suunad,aga kui stopptuli(tavaline ilmselt) põles, ei olnud neid ei kaugemalt ega ka lähemalt üldse märgata(näha oli).
Tegin ise just sama eelmise nädala lõpus. 2 tsiklit sõitsid õhtul linnast välja Peterburi teed mööda. Üks meesterahvas, teine naisterahvas (tundus natuke vähesema sõidukogemusega). Tagant päike. Mõlemal paigaldatud kiirelt vilkuvad hiina LED-id. Näha oli neid vaid kõvasti silmi kissitades.
Olime ise autoga ja mõtlesin et kas tõesti suudab mõni mehaanik/isehakanud mehaanik või töökoda olla nii vastutustundetu ja lasta sellised rattad liiklusesse. Rääkimata siis veel juhtidest. Kuna nad läksid Stati tankima, läksime järgi ja mainisin kogu seda asja. Vastu tuli ainult möhh ja mhmh.
Ei tahaks hästi uskuda, et need sõitjad ka viitsisid iga aasta antud suunatulesid korralikke vastu vahetada et ülevaatusele minna, seega võiks ka uskuda et ülevaatus lasi nad selliste tuledega läbi.
Ehk siis jällegi, palun tehke ennast nähtavaks liikluses. Igast hiina 3-e eurosed suunatuled näevad ägedad välja, aga need ei näita mitte sittagi ja surevad ca poole aastaga enamasti ära. Ja seda räägib kaas mootorrattur mitte lihtsalt kuri autojuht
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.