Õnnetused mootorratastega 2020
-
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 22 korda
Re: Õnnetused mootorratastega 2020
oil kirjutas: ↑19 Juul 2020, 11:23Mul vend samasugune, kes arvab et tal on nii hea reaktsioon, et võibki sõita lähedal nagu haagis auto taga. See väärarvamus mind ei üllata, küll aga see et miks seda vaja on? "Mulle meeldib, siis olen kogu aeg pinges ja valvel" ning " Ma ei taha, et keegi vahele nõeluks" on olnud ühed paremad inimestelt.
Kord isaga Poolas sõidukaga trippides ütlesin, et nii lähedal ei sõidaks, et kogu aeg vaja piduritulesid teistele näidata. Arvas et vahet pole, tema taga sõidetakse ikka sama lähedal ja meile otsasõitmisest ei päästa ka see, kui tema pikemat vahet hoiaks. Selgitasin, et ikka päästaks küll - siis ei pea ju meie äkkpidurdust tegema, kui meie ees olijad üksteisega tõmblema hakkavad seal, ning meie taga olijal jääb ka selle võrra rohkem aega telefonist pilgu tõstmiseks. Mõtles natuke ja arvas, et lähedal ikka parem sõita. Arvasin vastu, et siis sõitku oma autoga ja ilma minuta. Sellega arutelu lõppes.
Siin on võimalik teha üks lihtne katse. Tühjal maanteel saab teha nii, et sõber sõidab ees, siis tagasõitja võtab vastasuunavööndisse omale harjumuspärase (liiga väikese) pikivahega. Seejärel pidurdab eessõitja ootamatult endale sobival hetkel ja pärast saab vaadata kui mitu meetrit tagaolija temast mööda kihutas, enne kui pidama sai. Kes siis ka aru ei saa, et pikivahe on oluline, võiks oma load ise ära viia.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.