Turist T200 1974

Kasutaja avatar

Teema algataja
Turist
Postitusi: 1201
Liitunud: 06 Mär 2020, 17:09
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 171 korda

Re: Turist T200 1974

Lugemata postitus Postitas Turist »

urmas66 kirjutas: 05 Juun 2020, 11:00

Üks lahendus releee modimisesk leidus https://roker.kiev.ua/techinfo/motoroll ... -diod.html
PP-121 dioodile.gif
Диод вместо реле
Надежность реле РР-121, применяемого на мотороллерах «Турист», можно намного повысить, если вместо контактного реле обратного тока установить в нем диод Д214Л (допустима замена его диодами Д215Л. Д224Л. Д244В. Д3051. Для этого удаляем прибор и обрезаем выводы его катушки. В освободившемся отверстии на его основании крепим диод и соединяем его корпус с клеммой «В», а второй вывод — с клеммой «ЯШ» (см. схему).
С переделанным таким образом реле я проехал более 10 000 километров и убедился, что оно работает лучше прежнего.

Vene markeeringuga dioodi Д214Л parameetrid on siin http://www.5v.ru/ds/diod/d214.htm ja ilmselt on sellele ka tänapäevane vaste olemas. Pole ise elektroonikas üldse biiti jagav ehk minu jaoks see teema ei ütle midagi.

Seal on siis see keskmine relee välja võetud ja dioodiga asendatud. Siin on aga ka parempoolne välja võetud ja elektroonikaga asendatud ehk sisuliselt ongi kogu pingeregulaator elektrooniline, seal karbis vasakpoolne pinge reguleerimises ei osale, on vaid starteri relee.

Ma veel laadimise probleemi ära lahendanud ei ole. Kuna niikuinii tahtsin generaatori harjad üle vaadata, siis võtsin genraatori lahti. Silmaga midagi ebaharilikku ei näinud, harjad kulunud ei olnud ja kinni ka mitte. Raamatu järgi on uute harjade pikkus 16 mm ja vahetama peaks siis kui on kulunud 11 mm-ni. Mõõtsin pikkuseks 15 mm. Laadimise märgulambi pirn oli läbi (aastast 73), panin uue, nüüd punane tuli põleb koguaeg. Korra mõtlesin, et mingil masinal vist käiski generaatori ergutus läbi pirni või igatahes niimoodi oli, et kui pirn läbi oli, siis laadimist ei toimunud. Sellel masinal see laadimisele mõju ei avaldanud.
Natuke proovisin ka sõitu maanteel, võttis näidiku järgi veidi üle 90 km/h kiirust üles küll. :bsmile:



Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”