Tagaratas slaidib aeglastes kurvides

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Tagaratas slaidib aeglastes kurvides

Lugemata postitus Postitas will111 »

Edit: ohsaraks, kus vahepeal on poste tekkinud siia, ma olen liiga aeglane sõdur ikka :lol:

Hmm, noh ma ei tea mille põhjal täpsemalt seda suurt põõsasse panemist järeldad aga...jah, olen nõus et gaasirõhk mõjutab amorti selliselt nagu kirjeldasid ja sealt tekib ka teatav lisa "spring rate". Kuid ma ei ole kuskilt ega kunagi lugenud ega nii aru saanud, et seda loetaks või mõeldaks kuidagi moodi amordi enese (muudetavaks) tööparameetriks. Ehk siis dampingu parameetriks. Minuteada see ka ei mõjuta kuidagi dampingut. Või väidad sa, et õli voolavuse kiirus amordis muutub kui näiteks kasutad survestatud amordis 8bar asemel 10bar? See lisanduv spring rate on lihtsalt üks kaasnev effekt ja loomulikult on see surve/jõud ju tegelikult ka fixed ning konstantne. Selles mõttes, et seda reegline ei muudeta ega kasutada seadistamiseks - vähemalt mitte dampingu (compressioni/reboundi) seadistamiseks! No vähemalt tänavaratastel ja amortidel ma ei tea küll, et kuskil reaalselt tegeletaks selle gaasirõhu nö. "reguleerimisega". Kuigi eks põhimõtteliselt seda tõesti saaks teha jah. Sel juhul muutub efektiivne spring rate

Aga tore, et see ratas oma vedrustusega on siis jõudnud kellegi kätte, kes asja jagab ka.

Mul on ka paar küssi kui tohib.
Äkki viitsid kirjeldada, mismoodi või miks reboundi maha keeramine vähendab squati...ma ei taba praegu päris hästi ära kuidas see saab mõjutada.
Teine asi, kas te seda mitte juba kindlaks ei teinud, et amordist on ajaga gaas lahkunud? Mina ei tea täpselt, mis see surve seal olema peab (tehaseseade) kuid 2 bar tundub küll ju vähe tõepoolest?!
nagu sa ise just enne kirjeldasid siis suurem rõhk tõstab natuke ka efektiivset spring rate'i, seega kui tõesti on kahlus, et vedru on näiteks liiga pehme ja preload on ka hetkel põhja keeratud siis võiks ju võimalik lahendus täitsa olla lükata sinna a'la 15 bar sisse?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”