piduriosade kokkusobivusest Brembo näitel
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Re: piduriosade kokkusobivusest Brembo näitel
Kõik ei ole sugugi halb ja vale Otsingud käivad vastupidi - mitte klotsile ei otsi ketast, vaid kettale sobivat klotsi ikka. Kui vaatad tootjaid, siis sama ketast pakutakse enamasti kas ainult ühes või maksimaalselt kahes-kolmes materjalis ja tõsi on see, et ka tootja ise ei ütle, mis klots sinna ideaalne on. Antakse vaid üldsõnaline käitumisjuhis. Seetõttu kirjutangi, et oleme teinud kombinatsioone ja katseid ja on sellest on aegade jooksul tekkinud teadmine. Teras ja roostevaba teras on nii üldsõnalised mõisted, et ka nende alusel ei teki selget arusaama heast kooslusest. Ka tavapärast terast on niivõrd erineva koostisega, et tugevus ja vastupidavus "hõõrumisele" on erinev suurusjärkudes. Sestap sõnastasingi soovituse, mis 99% juhtudes ei põhjusta probleeme. Kui oled endale juba ammu selgeks teinud, et EBC, Brembo, TRW või mõni muu konkreetne sinter klots sinu sõidustiiliga sobib ja ketas sellele vastu peab, siis on kõik hästi ja ei pea oma eelistusi muutma.
Oma kuluosakoolitustel olen samuti rõhutanud alati seda, mida piduriklotsitehases mulle alati on selgitatud tootjapoolse inseneri poolt, kes segu koostiste taga on. Piduriklotsil ei ole sellist omadust nagu pehme ja kõva, vaid omaduseks on koostis ja koostisest tulenevad omakorda kasutusomadused.
Mina isiklikult olen teinud mõningate selgete juhtumite põhjal järeldused ja soovitan seda, mida ütleb kogemus, et tulemus oleks parim ja motosõbra rahakotile ja enesetundele meeltmööda. Jäi veel mainimata, et kõik see combo peab kokku töötama: ketas, klots, pidurivoolikud, vedelik, sõidustiil jne. Läks keeruliseks, onju? Siis mine kindlapeale ja kui leiad puudusi (Jesperi pidur nõrk) on õige hetk midagi muuta (sinter klots haagib paremini).
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.