Mida Te päev läbi teete e. kes millega aidata saab?

Kasutaja avatar

bitter
Postitusi: 2014
Liitunud: 03 Juun 2008, 00:00
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 104 korda
Tänatud: 96 korda
Kontakt:

Re: Mida Te päev läbi teete e. kes millega aidata saab?

Lugemata postitus Postitas bitter »

M.T. kirjutas: 16 Apr 2020, 21:24
joel kirjutas: 16 Apr 2020, 21:13
M.T. kirjutas: 16 Apr 2020, 19:51

Mul ei neeldu ta kusagil mujal kui seal aknapaketis endas. Pimendav tagantpoolt hele kardin on koguaeg ees. Aga hommikupäike kuni ca 3-ni uhab ja õhtuks on s.taks saun sees.

Pimendav tagantpoolt hele kardin ei ole peegel, et kõik nähtava kiirguse aknast tagasi välja peegeldab. Tume kardin oleks kindlasti veel hullem, aga kui sa päiksepaistelise ilmaga katsud kardinat ja klaasi, siis on kardin soe ja klaas jahe. See kardina soojus jääb sul kõik tuppa.

päike tuppa ja mööblini ei jõua. Kogu see kuumus jääb sinna aknaauku pendeldama. Mul sein 500mm Aeroc.

Kogemuse pinnalt nõustun Joeliga - päike kütab kardinat ja kardin tuba. Mul on sarnane olukord - elutoal maani aknad lõunasse. Mul on vist mingid energiasäästlikud paketid ees, igatahes sisemine klaas läheb konkreetselt soojaks (juba poolpilves ilmaga!) ja kütab tuba. Päikesega on alati hõbedased rulood ees, ruloo sisepind on jahedam kui klaas aga tuba kütab ikka. Õnneks betoonseinad/põrand stabiliseerivad. Nägin seda ette ja arutasime arhitektiga projekti faasis. Pakkus lahenduseks välised lamellid - vajutad nuppu ja keerad lamelle vastavalt soovile. Esialgu jätsime panemata (äkki saab ilma :)) ja pmst saabki (teatud tundidel suvel eelistan põhjapoolseid ruume jne) aga ikkagi on nüüd konkreetne plaan need lisada. Mis häält need suurema tuulega teevad, ei tea... Ühesõnaga - aktiivjahutusega saad kindlasti oma toa jahedamaks ja inimene harjub kõigega aga mina esialgu aktiivjahutust ei plaani. Passiivne lahendus läbi mõeldud, toide veetud. Tellida, paigaldada ja ühendada.

Viimati muutis bitter, 17 Apr 2020, 16:13, muudetud 1 kord kokku.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”