Milline kiiver?

Kasutaja avatar

Admiral Vint
Toetajaliige
Postitusi: 175
Liitunud: 25 Veebr 2018, 22:14
Tänanud: 32 korda
Tänatud: 29 korda

Re: Milline kiiver?

Lugemata postitus Postitas Admiral Vint »

Viskasin peale kahte aastat kasutamist oma Schuberth C3 Pro nurka ja ostsin Nexx X.WED2 asemele https://www.nexx-helmets.com/en/helmets/#x-wed2
Schuberthist loobusin kuna ei istunud mulle selle kiivri vaateväli ja lisaks suutsin alati mingisuguse kaelavalu saada peale pikemat sõitu ja nagu esimese kiivriga ikka, ostsin ta liiga suure. Kolu mul L aga kiivri võtsin miskipärast XLi. Plusspoole pealt muidugi eeskujulik mürasummutus aga see oli tradeoff mille olin nõus tegema.

Nexxi tellisin netist, kuna siinmail sedda lihtsalt ei müüda ja soome motomessil ka pähe proovida ei saanud. Küll aga lisas julgust teadmine et Nexxi X1ga võrreldes peaks koorik ja suurused samad olema, seega kuna X1 läks ilusti pähe oletasin et pole ka probleemi X.WED2 pähemahutamisega.

Nüüd ca 400km hiljem võin öelda et panin suht täkkesse kiivriga. Müra on küll rohkem ja sisseehitatud päikesevisiir on võrreldes Schuberthiga üsna käkk (loe: võiks natukene rohkem madalamale laskuda), aga selle kompenseerib superhea vaateväli ning snug fit. Nokka olen ka hindama hakanud, päikese võtab ikka õkva hästi kinni. Aerodünaamika osas ka väga kurta ei saa. Neljarealise tee kiirustel ja nõks peale tsuti kisub, a kes siis neljarealisel maanteel otse sõidab eks :) Ainus tüütu koht oli sideseadme väline kinnitus kuna Nexx miskipärast arvab et sa peaksid kindlasti kiivri külge panema mingisuguse nende integreeritud asja ja placeholderiks kasutatav plaat kiivri küljel on rõvedalt ebatasane. Seega mu Cardo glueplatega on natukene mässamist olnud kuid nüüd sain vist asja pidama ka. Klamber oleks ilmselt lihtsam aga hetkel pole kuskilt võtta seda.

Pikk jutt, s**t jutt seega lühikokkuvõttes, Oli Schuberth C3 Pro, vahetasin Nexx X.WED2 vastu, 400km hiljem, worth it.



2013 Honda CBR500RA -> 2014 Honda CBR650FA -> 2019 Triumph Scrambler 1200XC | Honda CRF300 Rally -> 2018 BMW R1200GS -> 2022 BMW R1250GS Adventure

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”