Poolast mootorratta toomine


eetarga
Postitusi: 778
Liitunud: 21 Mai 2013, 17:33
Tsikkel: Cagiva GC, Aprilia Tuareg
Asukoht: Viitina
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 83 korda
Kontakt:

Re: Poolast mootorratta toomine

Lugemata postitus Postitas eetarga »

Ma ei ole nüüd eriti Europaa üldvärgidega kursis. Aga vähemalt Saksa toimetamised, Itaalia müügiprotsessidega ja Eesti asjadega olen teadlik.
Ja kõik kolm on erinevad.

Sportlik huvi tekkis nüüd ka Poola vastu - ja uurisin, puurisin - ja sealt on jälle samuti erinevused. Ise ennast paistab seda Poola värk suht arusaadav olema, aga kas ta on 100 % vettpidav? Kui sa sõidad näiteks "vana" Poola numbriga - mis on lubatud! - Eestisse koju, seda 100 % vettpidavus ma ei suutnud aru saada! Puuduvad näiteks vastused millal ja kuidas sa tõendad transiitmaadest oma juridilist õigus, kui masin on veel Poola registris, näiteks Leedukad või Lätlased ei näe registris mingi toiming ja sina " ei leia, kaotasid, hävis - ostu-müügi leping", uurimiste puhul Poolakas eitab tehing, jne" - siis asi ei ole enam võibolla nii lihtne.

Näiteks Itaaliast saad sa mingi litsenseeritud "maakleri-tüübist" üks ametlik dokument, et sina oled nüüd omanik (ja sõidad värske ostetud tsikliga koju).

Üks üldine asi paistab küll silm, kui Eestis läheb midagi registrisse, siis nii Saksa, Itaalia kui ka Poola riiklik andmebaas võttab seda teade omaks ja võttab enda registreering maha.

Heilige Mutter von der gesegneten Beschleunigung, verlaß' uns jetzt nicht!

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Teenused ja abi”