Poolast mootorratta toomine
-
- Tsikkel: Cagiva GC, Aprilia Tuareg
- Tänanud: 40 korda
- Tänatud: 92 korda
- Kontakt:
Re: Poolast mootorratta toomine
Midagi erilisemat seal ei ole kui mõnes teises "uhkes" euroopa riigis, kus selle elanikud arvavad kõik, et just nemad on maailma jumalad ja just nende keel on see, mida kõik peaksid rääkima. Muus osas on äri nagu äri ikka.
Seda võin öelda, et ega poolakad inglise keelt väga rääkida ei taha ja sinu kontakti otsimisele ka väga vastata ei taha kui sa ei tee seda nende keeles. Kui aga ratas ostetud siis sõidad lihtsalt sellega otse eestisse, või veel lihtsam paned käru peale ja ongi kõik. Mingit paberi majandust ei ole. Ostumüügi lepingu teed nagu ikka ja eks võimalusel lähed vast müüjage kohalikust omavalitsusest läbi ka, et seal asi ära fikseerida.
Kena - aga kahjuks tühi jutt! Ma ei käi hea meelega sellepärast Saksamaale, et olen Sakslane ja valdan Saksa keel. Minu jaoks on veenduv argument ikka kohalik paberite majandus ja juridilised õigused. Sinu - käru peale ja minek - on lihtsalt mitte oskustöötliste tegevusviis. Punkt!
Kui oled Saksast tsikel või sõiduauto ostnud peab ilmtingimata tihti mainitud "Brief" = Zulassungsbeschinigung 2 sinu näppude vahel olema.
Toon näide - ostad tsikel emaili teel. Kannad raha üle. Kihutad kohapeal, õhtul on juba käes, suhtled müüjaga ja otsustate koos et järgmine hommikul on üleandmine. Kui müüja sureb nüüd, ja sul on "Brief" näppude vahel (müüja andis sulle seda juba eelnevad ööst), siis on kõik lahendatud = korras. Lesk, poeg, advokaat, kohalik politseinik, kes igatahes annab sulle tsikel välja, sest sinu valdusest on "Brief" - out and over and juttu lõpp.
Kui aga "Brief" jäi kohapeal, isegi tsikli kohvrist peidutud - siis sinu osturetk lõppeb otsekohe. Kindlasti saad sa oma õigused mingi hetk, aga kohene ülevõtmine on välistatud.
Samad tingimused on näiteks ka pandi puhul, saad tsikel kätte, aga müüja naerab sulle otsa ja ütleb et "Brief" on panditud, Siis panne tsikkel põlema, sest omanik sinust vist ei saa, isegi siis kui ta on sul treileri peale.
Ma ei ole üldse Poola paberitemajandusdega kursis - ja ausalt õeldes ma ka ei viitsi ennast kursis viia - aga ma tahan riskid vältida.
Ja sinu poolt mainitud "ostu-müügi-leping" , seda toppi endale kuhugi tagumikusest - vähemalt Saksast ei ole seda isegi vetsupaberi väärtusest - aga nagu mainitud - olen valmis uskuda, et Poolast on asjad hoopis teistmoodi - miks ka mitte?
Iga maa on oma reeglid. Aga mina soovin ainult sealt mängida, kus ma tunnen neid ja suudan nendega toime tulla. .
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.