Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Teema algataja
will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas will111 »

Tavapärane värk, kui asjast pole tegelikult midagi rääkida ja miskit asjalikku lisada ei oska siis tuleb hakata tähti närima ja aiaaugust rääkima :lol: Juba oluline on küll rääkida sellest, kas peaks kirjutama helsinki või helsingi...

Või mis puutub see asjasse, milliseid lisatasusid keegi kuskil maksab või ei maksa? Sellel pole mitte midagi ühist põhipalga avaldamisega töökuulutusel. Kuna jukud siin keelduvad põhimõtteliselt aru saamast...või siis on lihtsalt liiga rumalad aru saamaks, et avaldama ei pea ka mitte ühte konkreetset numbrit vaid võib anda vahemiku siis pole tegelikult ka mingit mõtet edasi rääkida sel teemal, et kas nüüd ikka kõik töötajad peaksid olema või ei peaks olema tasustatud ühtmoodi. Mõistusega inimene saaks aru, et see flexibility on kõik olemas ja jääb eksisteerima ka peale seda kui numbrid kuulutusse paned.

Mis puudutab seda idiootset juttu, et iga suvaline jorss arvab ju siis, et tema on kindlasti väärt 2k, kui kuulutuses on 1k KUNI 2k. Noh, see kui vääralt iga suvaline jorss iseenda võimeid, oskusi, kogemusi ehk siis kvalifikatsiooni hindab on juba jorsi enda ja absoluutselt mitte kellegi teise mure. See on ju ilmselge!?! Tööandja koht ja vastutus (iseenda ees loomulikult) on siin lihtsalt teha selgeks kui palju too jorss reaalselt väärt on ning mitte talle rohkem pakkuda. Samuti ei tähenda numbrite avaldamine, et sa PEAD nüüd keda iganes tööle võtma, kes on nõus sinu pakutud miinimumiga. Jah loomulikult võib ka nii tekkida teatavat ajaraiskamist, kuid seda täielikult välistada ei saagi mitte kunagi ja mitte kuidagi. Sest alati on ja jääb olema neid inimesi, kes hindavad endid põhjuseta liiga kõrgelt või siis lihtsalt proovivad õnne. Sellest ajaraiskamisest ei päästa ka numbrite avaldamata jätmine mitte kuidagi!

Tuleks vähemalt proovida mõista ka seda, et üks asi on inimese tööle võtmise protsess töökuulutuse kaudu, juba eraldi ehk teine asi on reaalselt allkirjastatud tööleping ning veel omakorda TÄIESTI eraldi teema on see, mis juhtub natuke hiljem ehk peale töötaja tööle asumist ja reaalse töö tegemist. Kuskil seaduses ei ole kirjas, et ühe või teise töötaja palka, preemiat või mingeid hüvesid ei võiks muuta peale tema tööle asumist. Ettevõtjana sa võid selle reaalse palga ju ka täiesti ujuvaks teha kui soovid (vähemalt ma ei tea, et seadus seda keelaks) ja pannagi sõltuma isiklikest tulemustest või otseselt sellest kui palju keegi parasjagu firmale sisse toob. Loll idee, if you ask me, aga kui mõni soovib nii teha no tehku siis.

"Kui on samaväärse töö tegija odavamalt võtta, võetakse odavamalt. Oma hinna säilitamiseks tuleb pakkuda midagi lisaks." Süvalollus kuubis! Samaväärse töö tegija on alati odavamalt võtta, ja oma "hinna" (eeldan, et jutt käib ikka palgast..) säilitamiseks ei TULE pakkuda mitte midagi lisaks. Seda võib teha, mitte ei tule teha. Võib vabalt öelda, et olen praegust palka väärt praeguse efforti juures ja kui ei meeldi siis koondage...lähen teen sama tööd mujal edasi, tõenäoliselt suurema palga eest. Ja ma võin siia väite juurde lisada, et ma olen isiklikult ka seda teinud. Noh selle vahega, et ma vaatasin, et ettevõte palka konkurentsivõimelisena hoida nagunii ei plaani ning lihtsalt ühel päeval ütlesin, et ma nüüd lähen teen samade oskustega, sama tööd edasi teises ettevõttes konkurentsivõimelise palga eest. Läksin ja tegin, thats it. Minu tiimist tegi täpselt sama veel paar inimest enne mind ja päris mitu inimest peale mind. Ühe neist ostsin ka ise üle natuke hiljem sinna, kuhu ise liikunud olin.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”