Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Teema algataja
will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas will111 »

Nii ajuvaba jora ja muidu täiesti tühja ning mõttetut juttu ei oleks sellest enda kommentaarist küll oodanud siia laiali valguvat. Näitab jälle nii mõnegi venna taset I guess :D
Ma ei tea kuidas üldse saab sellise asja peale justnagu nagu üleüldine trend ettevõtete seas olekski see, et põhiline prioriteet uue töötaja palkamisel on "peaasi, et saaks võimalikult vähe maksta" :D Nii võib see ehk olla tõepoolest teatud tüüpi töökohtade puhul, kus on sisuliselt tarvis lihtsalt täita mingi koht ükskõik kellega...aga sellised töökohad ei moodusta kohe kindlasti mitte valdavat enamust tööturust.

Ma ei tea, kuskohas paljud siinsed arvajad elavad või elanud on ja mis valdkonna inimestega on tegemist, kuid ma tean enda valdkonna kohta neid asju natuke rohkem kui lihtsalt laest imetud isikliku arvamuse põhjal. Päris paljud väga head tuttavad on värbajad või HR inimesed, seega liigub info valdkonna palkade ja üldise palgataseme ning pakkumiste kohta ja ka selle kohta, mida firmad tegelikult ootavad ja otsivad ning omakorda vastu pakuvad.

Näide, millel ranel tõi on väga hea - täpselt selles oli ka minu algne point. Ehk et milleks raisata KÕIGI aega??? Kes sellest kasu saab? Milleks kirjutada töökuulutustesse jätkuvalt seda TÄIESTI MÕTTETUT MÖGA stiilis "pakume konkurentsivõimelust palka ja megaägedaid arenemisvõimalusi".
Tööotsijalt oodatakse tänasel päeval ilmselgelt aina konkreetsemat, detailsemat CV'd, kus on kirjas konkreetsed teadmised, selgelt lahtikirjutatud eelnev töökogemused ja tööülesanded jne jne. Siin pole isegi mitte millegi üle arutada, et samamoodi on tööotsijal õigus saada tööpakkujatelt koheselt konkreetset infot pakutava ametikoha osas. Sinna alla läheb pakutav palganumber. Eriti eestis, kus teatavasti on hinnatase euroopa 5 parima seas aga palgatase euroopa 5 "parima" seas...
Nii ehk naa on ilmselge, et reaalselt mingi tehnilise / erialaseid teadmisi nõudva koha peale tänasel päeval 800 eur bruto korralikku töötajat ei leia. Ja kui ka leiad siis leiad ta ilmselt suht lühikeseks ajaks.
Mõttetuid ja sisutühjasid vabandusi jätkuva üleüldise palkade salajas hoidmise kaitseks leiab alati, võibolla mõnele ettevõtjale on see tõesti ka kasulik...aga vähe imelik, et siin niipalju neid jutumehi on, kes sellele plaksutades kaasa elavad. Olete kõik kõvad kohalikud ettevõtjad, kes üritavad "võimalikult vähe palka maksta" ja siis kiruvad, et ei leia kuidagi töötajaid? :D

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”