Rumalad või segased küsimused jms → Re: Küljekohvrid


joha123
Postitusi: 228
Liitunud: 20 Nov 2016, 19:11
Tsikkel: Suzuki VZ 800, DL1000, DL650
Asukoht: Saaremaa
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 16 korda
Kontakt:

Re: Küljekohvrid

Lugemata postitus Postitas joha123 »

AnTyx kirjutas: 03 Veebr 2020, 16:42
Spoiler
elar.vengerfeldt kirjutas: 28 Jaan 2020, 08:20

Paljudel matkalistel on kas plastikust või alumiiniumist küljekohvrid. Lihtsalt sportlikust huvist küsin, mida te seal hoiate? Kuna kohvrid teevad ratta nö laiaks ja kohmakas, kas ei piisa taha panna vaid top box ja sadulale a'la 60L veekindel kott ja kõik. Kuna enamus asju, nagu telk, magamiskott jne mahuvad ju ära.

Sõidan 2x33L kohvriga (Kappa K33N), need veel erikujulised, niiet pakkimisega on paras tetris. Ja sabakohver veel.

1) Arvasin alguses ka, et teevad laiaks ja kohmakaks. Tegelikult harjub kiiresti ära ja peaaegu ei tunnegi. Enamasti nad pole laiemad kui lenks või peeglid. Täpselt üks kord, kus koduparklas tuli kahe pargitud auto vahelt läbi saada, võtsin kohvrid ära. :)

2) Nädalavahetusetripiks, ntx Hiiumaa-Saaremaa ringiks mahub ühte kohvri kõik vajalik telkimiseks ja kergemad vahetusriided/jalatsid. Teisse kotti vihmakiled/rehviparanduskomplekt ja jääb ruumi söögiks-joogiks. Seega sabakohver on täiesti tühi, sinna saab lukustada kiiver ja paagikott, kui linna peale jalutama lähen. Pluss varuruum. Peamine idee siis selles, et kõik mis tsiklil on, on luku taga - ei karda seda tänavale jätta. Palju kaaluvad asjad on hea panna külgkohvritesse, kus nad on madalamal ja paremini tsikliraami külge ühendatud.

3) Pikemaks tripiks läheb tõesti telkimisvärk sadulakotti. Siis jääb kohvridesse piisavalt ruumi, et mahutada ära kogu varustus ja saapad. Kiiver sabakotti. Vahetad tänavariietesse ära ja lähed jalutama või päevamatkale jne. Sadulakotis olevad asjad ei ole superkallid ja nende kaotamine ei ole hiigelmure - järgmisest sport directist saab uued asemele osta.

tegelt oleks hea kui saaksid realselt ära mõõta (kui kohvrid küljes) palju kohvrid laiemad on... vaatan hetkel mitut mudelit, KN33 on 31cm lai x2 + tsikkel raamiga on üle meetri vist?, lenksud 80cm+ nats peale . .. leidsin Givi 20cm laiusega kohvrid, kui need matemaatiliselt kokku panna, saaks ehk lenksuga võrdselt.... tsikliga kulgemise + oleks see, et mahud igalt poolt, kus lenks läbi läheb.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”