Järjekordne teema parkimistrahvide kohta (aga mis siis, tore on ikka)

Kasutaja avatar

jkristjan
Postitusi: 450
Liitunud: 12 Mai 2016, 11:37
Tsikkel: Kawasaki Versys 650 2019
Asukoht: Tallinn
Tänatud: 99 korda

Re: Järjekordne teema parkimistrahvide kohta (aga mis siis, tore on ikka)

Lugemata postitus Postitas jkristjan »

Nagu õeldud, ega nende külajuttude osas pole midagi vaielda, jutte, lugusid, anektoote jne on õiguslikel teemadel lõputult ja nii see jääb alati, mina isklikult selle vastu ei võitle. Minu huvi antud teemas on konkreetsete juhtumite konkreetsed detailid, sellel on vähe seost selle mütoloogiaga, kuidas keegi kunagi võlgade katteks kellegi sõidukeid oma nimele vormistas. Mütoloogia on ja jääb, lihtsalt kui mina saaks valida, siis ma paneks inimestele südamele, et mitte ajada seda segamini reaalse õigusteadusega.

Sinu viidatud põhiseaduse paragrahv on suurepärane, kehtib võrdselt nii parkla kui sõiduki kohta. Parkla ehk maa omanikul on kindlasti head võimalused enda kaitseks kohtus, kui keegi võtab tema parkla ebaseaduslikult oma valdusesse ning samuti ka sõiduki omanikul on samasugused võimalused, kui keegi teeb seda tema sõidukiga. Kuna põhiseadus ei ole antud küsimuses kallutatud ei ühele ega teisele poole, läheb asi 4. klassi tasemest keerulisemaks ning nagu öeldud, tuleb hakata lugema ja endale selgeks tegema teisi seadusi ja nendega seotud paljusid detaile ja nüansse. Antud teemas muidugi ei ole keegi viidanud ühelegi juhtumine, kus keegi oleks parkla üle ebaseaduslikult valduse võtnud ja takistanud parklaomanikul seda kasutada, seega meil ei ole mõlemast vaatest kahte näidet kõrvuti panna.

Keskmise kodaniku jaoks pole see aga eesmärk, seadustest, õigusest, õiglusest ja ebaõiglusest tahetakse vesta jutte, rääkida lugusid, kujundada ja omada emotsionaalseid seisukohti. See on ajaviide, aga sellel pole palju ühist õigusliku reaalsusega, milles me elame.

In India, you brake by steering into the nearest elephant.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”