Järjekordne teema parkimistrahvide kohta (aga mis siis, tore on ikka)

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7201
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1859 korda
Tänatud: 517 korda

Re: Järjekordne teema parkimistrahvide kohta (aga mis siis, tore on ikka)

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

jkristjan kirjutas: 07 Jaan 2020, 11:08

Niikaua kuni kaks valdajat vaidlevad selle üle, kumma valdus asja üle on seaduslikum või õigustatum, ei saa me võtta seda aluseks sellele, millised on omaniku õigused oma vara kaitseks. Sõiduki omanik AS SEB Liising ei ole sõiduki tagasi saamiseks antud juhul midagi teinud ega ole kohtuvaidlusesse kaasatud. AS SEB Liising muutuks asjast huvitatuks siis, kui lõppeks liisingumaksete laekumine ning saaks siis ka õiguslikult oma auto tagasi, kuid see on omaette teema, mida pole mõtet siin käsitleda. See on aga heaks mõtteharjutuseks, et mõista, kuidas vara omandiõiguse teostamine ja mingi selle varaga seotud lepingulise kohustuse täitmise nõue ei ole omavahel üheselt seotud. Kui antud kaasus oleks arenenud selliselt, et AS SEB Liising oleks oma sõiduki tagasi võtnud, jääks parklaoperaator endiselt oma väidetava lepingupartneriga leppetrahvi lahendama, ilma mingisugust panti omamata.

Olen olnud ettevõtjana parklateenuse pakkuja kunagi üsna mitmeid aastaid. Hoidsime kinni ka pankadele ja liisingutele kuuluvaid sõidukeid,sest parklatasu oli maksmatta ja mitte üks sent ei jäänud kunagi kätte saamata. sai ka lausa paar sõidukit nö tasaarvelduse korras ettevõtte nimele ümbervormistatud. Kõik maksid üldiselt selle võlgnevuse ära ilma igasugu kohtusse pöördumiseta.Tark inimene teeb seda nii kuidas on odavam. Ilma kohtuta on igal juhul odavam kõigile. Kõikide juhtumite taga oli ikka omanik,sest muidu neid liigutusi ei tee.

Eraomanduses olev parkla on eraomand ja omanikul on õigused millest tuleks kinni pidada kõigil. Sellest ülelaskjal pole minu jaoks mingeid õigusi vaid ainult kohustused.

EESTI VABARIIGI PÕHISEADUS
Paragrahv 32
Igaühe omand on puutumatu ja võrdselt kaitstud. Omandit võib omaniku nõusolekuta võõrandada ainult seaduses sätestatud juhtudel ja korras üldistes huvides õiglase ja kohese hüvituse eest. Igaühel, kelle vara on tema nõusolekuta võõrandatud, on õigus pöörduda kohtusse ning vaidlustada vara võõrandamine, hüvitus või selle suurus.
Igaühel on õigus enda omandit vabalt vallata, kasutada ja käsutada. Kitsendused sätestab seadus. Omandit ei tohi kasutada üldiste huvide vastaselt.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”