SAETEEMA: Meie e-riik on täis fuckin joke (või vähemalt nii on arvatud).

ttt
Tänanud: 25 korda
Tänatud: 14 korda

Re: SAETEEMA: Meie e-riik on täis fuckin joke (või vähemalt nii on arvatud).

Lugemata postitus Postitas ttt »

Minu meelest on need riigi e-lahendused täpselt sellised mis toimivad kui joppab, aga mitte alati. Jäävad tihti kuskile poolele teele, eriti kui on mingi eriolukord.
Ma näiteks üritasin end töötuna arvele võtta, et ühte koolitust saada. Kenasti sai teha netis avalduse, broneerida skype aja karjäärinõustajale lausa samaks päevaks. Helistab siis nõustaja, et ta ei saa skype kõnet teha, sest tal pole veebikaamerat... no mis selle asja point siis on? Pakkusin välja, et räägime telefonitsi, saan oma esmased küsimused küsitud vähemalt.
Vahepeal vaatan siis netist, et minu avaldusel on puudused - kiire kõne, vastuseks see, et me ei saanud sel hetkel andmebaasist andmeid kätte, vaadake konsultatsioonis koos konsultandiga.
Broneerin aja konsultatsioonile (mis oli hädavajalik). Lähen siis nädala pärast kokku lepitud ajaks teise linna otsa, kuna sinna sai esimese aja.. ja minu konsultanti ei ole. Okei, jooksvalt sai mind kiirelt teenindada keegi teine, kes ühtlasi vaatas üle, mis puudused siis avalduses olid jne, sai tehtud kuidagi.
Vaatame siis edasi, mis sellest saab. Peab veel mingit aruannet tegema korra kuus, väidetavalt saab internetis teha.. Aga soovitav koolitus on siiski üsna kallis ise maksmiseks ja tasub seda vaeva ära ma arvan :D

Kokkuvõttes mulle tundub, et kui igapäevaselt mingi asjaga ei tegele (näiteks töötukassa või äriregistri veebilehe avad esimest korda elus), siis ongi jube keeruline.. pead ikka enne uurima, mida mis järjekorras tegema peab. Kuidagi saab need asjad aetud, aga ainult netist sageli ei piisa. Asjad, mida igapäevaselt teed, õpid ära, aga kõik muu on ikka jätkuv kosmos..

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”