Õnnetused mootorratastega 2019
Re: Õnnetused mootorratastega 2019
Sitasti võib minna igat erinevat moodi, ja surma saamiseks on tarvis vaid teatud tingimuste täitumist. Näide kohe kõrval olemas https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=87192275
Ma olen ka sõitnud mootorrattaga päris suure kiirusega (pakun 60) kivihunnikusse, roninud sealt välja ja sõitnud koju ning mingeid väga suuri tervislikke kahjusid mitte kandnud. Hoolimata sellest, et peale kiivri polnud mul seljas mitte ühegi spetsiifilist kaitseriietust. Ja samas olen pidurdanud asfaldil päris väikse kiiruse pealt (15-20 vast kukkumise hetkel) esiratta niimoodi alt ära, et peale õlaga asfaldile kukkumist ei saanud 3 ööd valu pärast magada ja käe liikumise taastumine võttis aega aasta. Tol korral oli seljas ka tsiklitagi mingisuguste õlakaitsmetega. Muidugi kumbki neist kukkumistest pole võrreldav surmaga ja kumbki ei juhtunud ka teeliikluses. Kuid see võiks hästi näidata, et rääkida lihtsalt mingisugusest kiirusenumbrist on täiesti pointless discussion. Iga kukkumine on TÄIESTI erinev case omade nüanssidega. Isegi täpselt sama koha peal, täpselt sama ratta, varustusega ja samalt kiiruselt kukkudes võib ühel juhul isegi mitte surt haiget saada ja teisel juhul näiteks invaliidiks jääda.