vahele ei lase!
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Re: vahele ei lase!
Ma reastun "abi"ritta siis kui järts põhireas on nii pikk, et ühe tsükliga selgelt foorist läbi ei mahu. Vahel harva ka siis kui otsest vajadust pole aga põhireal on mõni aeglane (veokad, vanamehed "mossedega" jne) ja abirida tühi. Abirealt startides jälgin olukorda. Kui põhireal on esimene auto aeglane siis vajutan juurde aga -kui seal on kiire auto, siis püüan selle kiire taha reastuda. Suunda näitan ALATI. Viisakad liiklejad püüan vahele lasta. Tõsi, paar korda on juhtunud, et keegi püüab minu ette pressida aga annan mõista, et minu ees on väga kitsas AGA mu taga on piisavalt ruumi . Pärast on piinlik
. Saan aru, et see pole viisakas ja ma tegelen probleemiga. Mulle väga meeldib liigelda nendes riikides kus üldine hoiak on sõbralik ja mitte selline võistlev nagu meil tihti kipub olema.
Viimati tehti mulle tagasi . Männiku teel linnast välja, enne Valdeku risti oli põhireal pikk rivi, võtsin 1. reale juba 500 m enne ristmikku. Vist teiseks. Minu ees 1. kas kusetas või keeras paremale, igatahes kiiresti ma minema ei saanud. Põhireal liikus 1. Mini, 2. betoonipirn ja edasi sõiduautod. Kas vajutada naglalt esimeseks (aga kohe peale abirea lõppemist on põhireal ülekäigurada!) või sõita viisakas tempos ja reastuda Mini ja betoonika vahele või liikuda, suund sees, ja jälgida olukorda... Betoonika ees oli piisavalt ruumi, panin aegsasti suuna sisse ja betoonijuhan sõitis mõnuga pikivahe kinni
. Õnneks järgmine auto oli viisakas, sain reastuda. Kui betoonijõmm midagigi autodest teadis, siis ta pidi aru saama, et ma olen meelega viisakas. Ta valis suhtumise "ole pealegi aga tee seda minu taga".
claw kirjutas: ↑06 Aug 2019, 10:53Tõmblukk tõmblukuks, vahele, ette ja järgi saamise eelduseks on suunatuli. Otsesõitjal on alati eesõigus ning viisakusest saab rääkida ainult siis, kui suund põleb. Kuniks suunda sees pole, võib kõrvalreas sõitja kasvõi kõrvu liigutada vihast, kõik augud panen kinni.
OT. Ma loodan, et sa tipptundidel ristmikke kinni ei sõida . Mul on vasakpööret oodates tihti tunne, et peaks autost väljuma ja küsima, et "Kumb probleem sul on? Nägemisega või mõtlemisega?" Otsesõitjad peatuvad keset ristmikku ja sõidavad kinni oma paremal käel olevad VASAKpöörde ootajad. Tipptunnil on vasakpöördeks järjekord ja terve fooritsükkel läheb raisku
. Mida laiem tänav/rohkem sõiduradu, seda tõenäolisem. Nt Tln-s Lennujaama teel vasakpööre Tartu mnt-le.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.