Liiklussegadus: Stoppmärk. Kellel on õigus?
-
Macintosh
Teema algataja - Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1099 korda
- Tänatud: 1118 korda
- Kontakt:
Re: Liiklussegadus: Stoppmärk. Kellel on õigus?
Selles on muidugi pointi. Aga ma olen prakatikas kogenud, et sul tuleb tõestada, et sa olid ristmikul väljas ja sooritasid manöövrit kui teine osaline saabus. Riigi poolt palgatud eksperdi analüüs (pigem küll hinnag) pole erapooletu. Ja kuna ekspert on ekspert siis ta saab kohtus lausuda umbes midagi sellist "pikajaliselel kogemusele tuginedes võin ma öelda...". Mis tähendab pm seda, et ekspert ei pea oma väiteid põhjendama ega tõestama.
Muuseas, ma ei suuda leida seda seadusepunkti, mis annaks reguleerimata rismikul mulle õiguse manööver lõpetada. Oskab keegi osundada?
Samas leidsin midagi muud huvitavat.
LS § 57. Sõitmine reguleerimata ristmikul
(4) Üherajaliselt teelt mitmerajalisele teele sõitmisel peab juht andma teed mitmerajalisel teel sõitvale juhile.
Ravi tänav kuni ristmikuni on ühesuunaline ja üherajaline aga vasakpööret sooritav juht liigub mitmerjalisel teel. Seega peab matud kohas siiski stoppärgi alt tulev juht vasakpöörde sooritajale siiski teed andma. Tõsi, mitte stoppmärgi tõttu.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.