sõidujope parandus
Olen täiesti vastupidisel arvamusel: inimest kaitseb ikka adekvaatne tegevus (ja selle järel) adekvaatne varustus. Õnne, saatuse ja jumala peale saab loota kõige viimases järjekorras. Kui sul ikka ON VÕIMALUS end surmast või invaliidsusest päästa, siis sa peaksid seda ka tegema, mitte lootma, et ehk läheb see minust mööda.Riided on ikkagi keha katmiseks, kaitseb meid ennekõike pime juhus ja mõnda ka jumal ()
Inimesed on erinevad ja mõned ajavad iga juuksekarva ka neljaks, et igast nurgast karta (küll õmblustele mõjunud koormusi ning kiivrite ja ka laste turvatoolide mikropragusid).
Lohutuseks võib öelda, et sureme me kõik. Vahet pole, kas varem või hiljem.
Mingid vastu rindu tagujad ja kõvad fatalistid on üldiselt lollpead, kes ei ole kogenud surma reaalsust.
Üks konkreetne kuulsuse-näide: oli kord (umbes pool aastata tagasi) USAs Brooklynis legendaarne chopperi-ehitaja Indian Larry. Lisaks käis ta show’del trikke tegemas, tema standardtrikk oli sadula peal püsti sõitmine, käed rinnal risti. Kiivrit ta ei kandnud, sest oli nii kõva mees. Ühel järjekordsel trikitamisel kukkus ta lihtlabaselt ratta seljast maha ja sai surma. Oleks kiiver peas olnud, oleks ta sealtsamast püsti tõusnud ja trikke edasi teinud.
Üks lähedane näide: sõitsid kord Eestimaal mees ja naine velodega mööda maanteed kõrvuti. Kogemata põrkas ühe lenks vastu teist, tasakaal kadus, mõlemad kukkusid ja mees (ilma kiivrita) suri seal samas. Naine kasvatab üksi lapsi edasi. Oleks kiiver olnud, ei oleks midagi juhtunud.
Ehk siis: varustus ja enda kaitsmine on olulised. Ärge palun mulle küll seda surmapõlguse ja saatuse bullshit’i ajage. Ma ei karda, ma tahan elada, mitte surra.
Ma ei räägi siin juuksekarva lõhkiajamisest, kui räägime matsu pannud varustuse edasikasutamisest. Tsiklisti riided on sisuliselt võrreldavad auto kerega. See on ju ometi selge, et kord korralikult matsu pannud auto kere kandekonstruktsioonid on deformeerunud ega kaitse järgmisel korral enam sama efektiivselt? Miks peaks tsiklivarustus teistmoodi olema?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.