Mida Te päev läbi teete e. kes millega aidata saab?
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Tenere700, wr450f,V-strom,Jawa
- Tänanud: 24 korda
- Tänatud: 48 korda
- Kontakt:
Re: Mida Te päev läbi teete e. kes millega aidata saab?
Keegi TIG keevituse täitevardaid saaks väiksemas koguses müüa? Teras ja alumiinium. Poes vaid 5kg pakid. Harjutamiseks igat erinevat paki kaupa ei tahaks osta.
-
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Kas kellelgi oleks rentida 1 ööpäevaks 2 kanuud ?
Sobiks asukohana kõik mis jääb Tartu ja Soomaa vahele. Plaan Karuskose kanti kanuutama minna.
Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee
-
- Tsikkel: Gsxr,Dnepr,K,Ural,M,H-D;GasGas
- Tänatud: 4 korda
Tere!
Saan aidata treitöödega hobikorras Manuaal treipink d300 l500 max mõõdud
Tolerants 0,1 puusalt tulistada 0,05mm teen
0,01 teostatav aga tihti ei viitsi
Lihtsam freesimine 600x1000x200
53414965
valvotuvi@gmail.com
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
Tartu kandis keegi hobikorras TIG/MIG'itab?
Vaja sumpa pütt kinni lasta, ring peale+üks kinnitus, miski 10min töö...
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Honda VFR800, 2008
- Tänanud: 486 korda
- Tänatud: 585 korda
Keegi treiks sellise jupi?
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Mis materjalist peaks olema? Pronks?
Ma võin savist teha, aga soovitud treimist pole siis valmistamisprotsessi juures kasutatud.
-
- Toetajaliige
soovitavalt rauast
-
Reimps, palju küsid sellise detaili eest, savist? Savis M10x1,5 keeret pole minu silmad veel näinud! Ostaksin sellise!!
-
Esmaspäeva õhtuks peaks olemas olema. Tead küll, kus elan... (see pole Reimpsile!)
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
Kas meil siin mõni ehtusinsener ka on? Küsiks natuke nõu vundamentide teemal.
-
- Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
- Tänanud: 127 korda
- Tänatud: 50 korda
Ühte tean, a ta on maailma kõige laisem inimene.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
-
- Tsikkel: VN 750 custom
- Tänanud: 77 korda
- Tänatud: 81 korda
Kui just tugevusarvutusi ei ole vaja teha, siis peaks olema ju lihtne. Pinnase eripära arvestama, ja palju hiljem küttele raisata tahad. Või tahad kasutada mingit uudset lahendust?
Insener ei ole, aga oma hooned olen ise maakera külge pannud ja isegi kasutusloa saanud.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
Kauri kirjutas: ↑07 Mai 2019, 18:44Kui just tugevusarvutusi ei ole vaja teha, siis peaks olema ju lihtne. Pinnase eripära arvestama, ja palju hiljem küttele raisata tahad. Või tahad kasutada mingit uudset lahendust?
Insener ei ole, aga oma hooned olen ise maakera külge pannud ja isegi kasutusloa saanud.
Läheb väga spetsiifiliseks aga ...
Kui realistlik või ebarealistlik mõte oleks ehitada 2 kordne ca 160m2 ruudukujulise põhjaplaaniga (10*10m) eramu vaivundamendile?
Minu mõttekäik laias laastus on selline, et vaivundamendi tegemise korra pole vaja mahukaid mullatöid, mis kaansevad plaat ja lintvundamendi puhul (mul on siin kasvupinnse paksus 0.8 - 1.2m) ning töö teostamie aeg on ka kiirem. Kolmanda punktina arvaks, et äkki tuleb ka hinnavõita aga mine tea. See ongi koht, kus tahaks ehitusinseneriga vestelda. Ma olen valmis tema aja hüvitama või vestlema temaga lõunalauas (mina loomulikult tasun lõunasöögi eest). Aga vestelda tahaks ikka päris ehitusinseneriga.
-
- Tsikkel: FZS 1000
- Tänanud: 414 korda
- Tänatud: 80 korda
Üldiste põhimõtetega vundamendiehitusel oled vast kursis?
https://moodnekodu.delfi.ee/news/ehitus ... d=78525257

-
- Toetajaliige
Mis vundament sul projektis on?
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
-
- Toetajaliige
Kas geoloogia on tehtud? St kui palju projekti järgi koorima pead?
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
Olemasoleva projekti järgi (mis mulle ei sobi ja mis läheb ümbertegemisele) on vaja koorida 80-120m cm sügavusele. Seda on minu silmis ikka mõttetult palju. See ju tuleb pärast kõik tagasi täita millegi muu, kui väljakooritud pinnasega. Ma ei taha teha nii nagu kõik teevad vaid ilma üledimensioneerimiseta mõsitlikku vundamenti. Dokumentide hulgas geoloogilist uuringut pole, seega lähtun vundamendi projketist. See on põhjus, miks ma ehitusineneriga vestelda tahan.
-
Minu soe soovitus oleks läheneda talupoja mõistuse ja üldfüüsikaga. Homme püüan klubis ka olla, siis saaks pikemalt arutleda. Aga, kõik see mida Sa hetkel üritad säästa selle vaiateemaga, kaotad sa hiljem ajaliselt ja rahaliselt erilahenduste ja soojustamise peale. Ma just lõpetasin oma maja ehitamise ja tegin 70+% ise. Kaks korrust, lintvundament jne. Päris paljud inseneri lahendused muutsime ümber ehitustööde käigus, et saaks lihtsam ja parem. Arvesta sellega, et korralikult soojendatud lintvundamendi korral on sul talvel üks kütte ja suvel jahutuselemendina emake maa. Lisaks on lindi puhul võimalik veel ümber mängida ruume jne. Plaadi puhul on ja jääb sitapott sinna kuhu toru panid jne. Mina soovitan soojalt panna seinad püsti, katus peale ja siis ise reaalselt sees olles joonistada asjad maha liivale. Mul muutus reaalselt väga palju.
-
- Tsikkel: IZ,Jawa,GSXF,R1,XL1000
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 14 korda
Kas keegi on sina peal sidekaablite paigaldusega maasse ja sealse seadusandlusega. Küsimus pigem eramaad läbiva ja purukskaevatud märgistamata kaabli kohta?
-
- Tänanud: 63 korda
- Tänatud: 28 korda
Elu on näidanud, et kõik erilahendused on lõpuks kallimad ja ajamahukamad. Uurisin ise kunagi palksaunale kruvivaia süsteemi, kõik nüansid kokkulüües tavapinnasel mõttetu, teatud olukordades aga kindlasti abiks.
Vundamendi pealt säästa ei ole mõistlik, igaltpoolt mujalt - palun.
Õhku jääb küsimus, mille pealt projekti vundament joonistati kui pinnast uuritud pole?
Või on lähinaabrid uurinud ja võetakse piirkond aluseks?
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
mellpoiss kirjutas: ↑08 Mai 2019, 09:39Elu on näidanud, et kõik erilahendused on lõpuks kallimad ja ajamahukamad. Uurisin ise kunagi palksaunale kruvivaia süsteemi, kõik nüansid kokkulüües tavapinnasel mõttetu, teatud olukordades aga kindlasti abiks.
Õhku jääb küsimus, mille pealt projekti vundament joonistati kui pinnast uuritud pole?
Või on lähinaabrid uurinud ja võetakse piirkond aluseks?
Ma ostsin krundi koos (minu silmis kõlbmatu) projektiga. Piirkond on aluseks, kõrvalkrundilt täpsemalt. Ma ei ürita kokku hoida aga mul pole ka tavaks lepppida arusaamaga, et kui viimased 100 aasta on nii tehtud siis nüüd teeme meie ka. Ma ei soovi üle dimnesioneerida lihtsalt selle pärast, et "kindel olla". Sellest tulenebki soov konsulteerida inseneriga.
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 371 korda
Macintosh kirjutas: ↑08 Mai 2019, 11:32mellpoiss kirjutas: ↑08 Mai 2019, 09:39Elu on näidanud, et kõik erilahendused on lõpuks kallimad ja ajamahukamad. Uurisin ise kunagi palksaunale kruvivaia süsteemi, kõik nüansid kokkulüües tavapinnasel mõttetu, teatud olukordades aga kindlasti abiks.
Või on lähinaabrid uurinud ja võetakse piirkond aluseks?Ma ostsin krundi koos (minu silmis kõlbmatu) projektiga. Piirkond on aluseks, kõrvalkrundilt täpsemalt. Ma ei ürita kokku hoida aga mul pole ka tavaks lepppida arusaamaga, et kui viimased 100 aasta on nii tehtud siis nüüd teeme meie ka. Ma ei soovi üle dimnesioneerida lihtsalt selle pärast, et "kindel olla". Sellest tulenebki soov konsulteerida inseneriga.
Aga palun
http://www.ehitusinsener.ee/liikmed/
Enne kui rääkima lähed, kaeva krundil 1.2m sügavune auk ja pane kirja, mis kihid on ning mis sügavusel. Teed teene sellele, kellelt küsima lähed.
Hetkel tundub, et pandud julmalt varuga, sest eelinfo puudu ja arvestusega pehme pinnas.
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
Võib ka pinnaseproovi puuriga "läbi rääkida"....
-
Mulle jääb arusaamatuks kuidas on võimalik saada ehitusluba ilma geoaluseta. Samas ei saa ma aru miks on vaja õppida oma vigadest kui teised on 100 aasta jookul välja töötanud toimivad lahendused mis võtavad arvesse meie kliima ja maastiku eripärad. Vaiateemat võiks arutada Soomes kaljunuki otsa ehitades kui lõhkamisega halvasti on või siis kuskil mädasoos. Niisama vaiadele ehitama hakata elumaja, maksad ennast vigaseks.
Meie laiuskraad on muu maailmaga võrreldes ekstreemseim paik ehitamiseks tänu meeletutele temperatuurikõikumistele. Lõpuks peaks olema oma maja selline mille sisekliima on võimalikult stabiilne, see tähendab, et ei peaks raiskama mega kogust kütet et talvel oleks soe ja veel rohkem energiat et suvel oleks võimalik toas magada kui päeval on +30 päev läbi peale paistnud. Sellises suuruses lintvundamendi tegemine koos isoleerimisega võtab ajaliselt koos tagasitäitega aega maksimaalselt 3 nädalat. Seda muidugi juhul kui härrad viitsivad ennast liigutada.
-
- Toetajaliige
Ma olen Kauriga väga sama meelt.
Kui kokkuhoida saad väljaveoga nii, et lintvundamendi kaevad ainult kraavina sisse, nii tuleb vähem ära vedada ja samuti selle võrra vähem tagasi täita. Aga ehitusmehele paras pita.
Kasvupinnas on siiski ainult muld, mida meie tingimutes on ca 10-30 cm ja see tuleb igal juhul hoone alt ära vedada.
Igast muud kokkuhoiud on juba millegi arvelt.
Neid asju ei tehta harjumusest 100aastat nii teha, vaid kuna need on kuluefektiivsuselt ja kvaliteedilt head lahendused. Kõik ehitajad hoiaksid võimalusel raha ja aega kokku. Aga selle koha peal ei ole väga palju häid kokkuhoiu lahendusi
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 395 korda
Macintosh kirjutas: ↑07 Mai 2019, 19:42Läheb väga spetsiifiliseks aga ...
Kui realistlik või ebarealistlik mõte oleks ehitada 2 kordne ca 160m2 ruudukujulise põhjaplaaniga (10*10m) eramu vaivundamendile?
Minu mõttekäik laias laastus on selline, et vaivundamendi tegemise korra pole vaja mahukaid mullatöid, mis kaansevad plaat ja lintvundamendi puhul (mul on siin kasvupinnse paksus 0.8 - 1.2m) ning töö teostamie aeg on ka kiirem. Kolmanda punktina arvaks, et äkki tuleb ka hinnavõita aga mine tea. See ongi koht, kus tahaks ehitusinseneriga vestelda. Ma olen valmis tema aja hüvitama või vestlema temaga lõunalauas (mina loomulikult tasun lõunasöögi eest). Aga vestelda tahaks ikka päris ehitusinseneriga.
Ma annan sulle tasuta head nõu (kui oskad kasutada): kui pinnase kandevõime poolest ja kandva kihi sügavust arvestades vähegi on võimalik kasutada lint või plaatvundamenti, siis neid kasutatakse, sest see tuleb väga palju odavam.
Sinu puhul, see 0,8...1,2m kasvupinnast pole märkimist väärt ja sa peaksid vaiad kohe ära unustama igasugused vaiatööd on lihtsalt nii jabura hinnaga.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.