Bmw r1200 mootoriõli
-
- Tsikkel: VN 750 custom
- Tänanud: 77 korda
- Tänatud: 81 korda
Re: Bmw r1200 mootoriõli
Ma olen ise praktiseerinud minevikus päris palju erinevate mootorite ja õlidega. See paksem vs vedelam on olnud pigem marginaalne õlikulu kohapealt, küll on olnud väga suur vahe erinevate õlitootjate lõikes. Samas pikemal matkal annab vedelam õli päris märkimisväärse kokkuhoiu kütusekulu pealt. Eks sinna sihib ka täna kogu see tehnika areng, tolerantsid vähenevad, detailide töötlemistäpsus on suurem jne. See paksem õli võib mõne koha peal efektiivse määrimise või mõningate täiturite tööülesannete täitmisega hätta jääda. Päris palju on uuematel autodel näiteks juhuseid, kus külm mootor ei käivitu ja hiljem avastatakse et silindrites surved puuduvad. Vale viskoossusega õli korral lüüakse hüdrotõukurid pimedalt täis, tööpindadel on õlikiht liiga paks ja klapid jäävad avatuks. Ford ja VAG grupi mootorid mis võuavad näiteks 0W30 ja 5w30 õlisid on selle koha pealt ülimalt tundlikud. Lisaks on õlide puhul vähemalt minu jaoks kordades olulisem kvaliteediklass kui viskoossus. Esimene võib mootori täielikult rikkuda olenemata õigetest viskoosusindeksitest.
Mihkel Naams ei kuulunud küll mu lemmik lektorite hulka, kuid tema raamatu mootoriõlidest (2012) või määrdeainete lühikursuse (2015) soovitaks läbi lugeda, eriti sellisel juhul, kui ei soovi tehase määratud õlisid kasutada.
Samas kui mootor juba järjekindlalt õli võtab, siis on probleem mootoris, mitte õlis ja probleemidega oleks viisakas tegeleda.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.