Kerghaagistest

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1992 korda
Tänatud: 585 korda

Re: Kerghaagistest

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

ranel kirjutas: 21 Veebr 2019, 10:49
urmas66 kirjutas: 21 Veebr 2019, 09:24

Haagisega millegi raskema vedamisel on suurim viga mida tehakse just kauba vale paigutus. Mul on üheteljeline haagis ja kui ma jaksan tiisli konksust ise välja tõsta või ta sealt lausa ise üles hüppab,siis on koorem liiga taga ja ka sõita pole normaalselt võimalik. Ka liiga ette ei tohi panna vaid peab leidma oma auto ja haagisega sobiva balansi. Kuldset reeglit selleks pole,aga õigesti paigutatud ja kinnitatud koormaga saab ka päris korralikult üle koormatud haagisega normaalselt sõita. Tonnist segu kotti vean oma kerghaagisega 90-100km/h(cruise sees) liikudes ilma ,et saaks isegi aru,et seal midagi erilist oleks. Loomulikult pidurdamiseks valin natuke teised võtted,aga üldjoontes pole mingit probleemi. Samuti olen koju vedanud liiva ja mulda,sest veokaga ei saa enam haljasalale sõita,vähemalt tonniseid või suts peale koormaid.

Keegi pole väitnudki, et vale paigutus mõjutab väga palju käitumist.

Küll aga tõin enne välja, et masin, millel passi järgi lubatud max 640kg piduriteta haagis, jääb pidurdamisel lihtsalt hätta sellise suurema koormaga vs masin, millel lubatud 750kg. Passatil on tagumine ketas paar mm suurem isegi kui näiteks audi 80 esimene ketas.

Polol aga esimene piduriketas sama läbimõõduga, mis audi 80 tagumine ketas ...

Ma ei pidanud sind konkreetselt silmas, vaid üleüldiselt seda,mida näen teedel liikudes. Ja neid vale paigutusega koormaga vänderdajaid ikka trehvab.
Ega ma ka tonnist koormat kerge sõiduautoga vea. Ikka maastur või midagi muud kogukamat.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”