Kõige tähtsam asi motomehele? Saun! Räägiks.

Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Re: Kõige tähtsam asi motomehele? Saun! Räägiks.

Lugemata postitus Postitas pühak »

Algsele küsimusele vastates: Mida rohkem on ahi ülemõõdus, seda kiiremini soojaks saad, kui ikka isuga puid alla ajad. Suurem ahi neelab ise ka rohkem soojust, seega kulub suurema ahju enda üles kütmiseks rohkem puid, eriti, kui ahi on malmist, nagu Sul plaanis. Malmahju eelis peaks olema see, et enne sured ise vanadusse, kui ahi läbi põleb. Kui võtad rohkem ülemõõdus ahju, saab see vastavalt vähem koormust ja kestab omakorda veel kauem.

Mul oma kodusaunas Sinu antud numbritest küll palju väiksemad parameetrid, leiliruumis põrandapinda ainult 3 ruutu, kõrgust samuti vaid 2,2m, aga ahi on kuni 8 ruuduse põrandapinnaga leiliruumile. Minu jaoks tähendab see seda, et mul pole kunagi vaja ahju punaseks kütta, et inimesele talutav leil kätte saada. 110 kraadi on paaril korral tulnud täiesti kogemata, kuigi eelistan 90-100kraadist leili. Kütmisaegadest pole vist mõtet rääkida, sest nii pisike kuut läheb arusaadavalt alla tunni aja soojaks. Et õhku jätkuks, on lisaks uksealusele ahju alune ka lahti jäetud (kütmine eesruumist) ja ventilatsioonikorsten tekitab täiesti normaalse õhuvahetuse.

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”