Garaazi kütmine ja soojustamine
-
- Tsikkel: K-58, M103, jawa 360
- Tänanud: 44 korda
- Tänatud: 121 korda
Re: Garaazi kütmine ja soojustamine
Kaalusin pikalt, et kas kirjutan või mitte aga tulevastele lugejatele mõeldes - kirjutan. Ise küsisite soovitusi... julged küsida, julge ka vastuseid lugeda.
Tort.. tõesti tee mis sa teed iga tegevus on parem, kui mitte tegemine ja sa ei pea minu järgnevat "mahlakat" kirjatükki arvestama ja ma tõesti ei taha sinu tegemisi kuidagi moodi maha teha. Sina teed oma asja oma kõige parema äranägemise järgi - mis ongi õige.
Aga tulevastele lugejatele:
- kui pea ei võta, võtavad jalad. Kui tasuta nõu ei taheta kuulda, tuleb maksta.
Hea, kui katseeksituse meetodil said teada ruumi sooja hajumiskoefitsendi, mille suurusjärgu oleks saanud ka silmaga hinnates või lugedes minu postituses olevat nõks hoolikamalt... Kui oma silm ei suuda, siis kirjelda täpsemalt konstruktrioone (millest koosneb ja mis paksusega) ning me suudame selle sulle öelda - TASUTA!!!
Eelmisel lehel: viewtopic.php?p=819500&view=single_post#p819500 tõin ju väja lihtsa valemi...V x ΔT x K = kcal/h ja arvutasin välja sinu ruumile energiavajaduse (arvestasin ruumi sooja hajumiskoefitsendiks 2,9, ehk nõks veel hõredama sara oma....), et hoida -5 juures vähemalt +15 ja sain huvitava 3625 kcal/h, mis teeb rahvakeeli 4Kw/h energiat.
Sina leidsin katseeksituse meetodiga, kulutades õpiraha 48Kw/h jagu eletrienergia jagu ehk selle lehe järgi võttes keskmise hinna, sest ei tea sinu konkreetseid €/kwh: https://elektrihind.ee/paketid/ Keskmine ühikuhind 7.07 senti /kWh ~3,39€ - no kahe õlu jagu õpiraha Vapper on see, et isegi TASUTA nõu eest ei soovi ennast harida, aga 3€ õpiraha energiamüüjale - no problem... no jah natuke oli soojem ka asjatada... aega sai sisustatud praktilise tegevusega, huvitav oli ju ka, noh nagu päris koolitusel (aga odavam, kui oleksid tellinud selle koolituse endale
.... 48h koolituse hind oli sul ju pea olematu, teisisõnu võin öelda, et hoidsid kuskil 500€ kokku, ehk 500€ nagu maast leitud
tulevaste koolituste või reaalse/õige/pädeva ehituse konsultandi arvelt ja selle raha saad ehitusse investeerida)
Hakkab tulema..... Seega leidsid oma katsetuses, et 62,5m3 ruumis tõstes 6 kraadi sooja ja kulutades 1 kw/h energiat said ruumi sooja hajumiskoefitsendiks 2,29(860kcal/(62,561). Katse tulemusel võiksin oma arvutust nõks muuta (sorry, et oma teoreetilise arvutusega mööda panin) ning energiavajadus oleks 2862kcal e. 3,32kw/h, minu pakutud 4kw/h asemel...
Seega milleks need kurivaimu teooriad... pole vaja
- Järgmise sammu võiksid ka koos williga katseeksitus meetodiga endale selgeks teha - kaotada pole ju midagi (esialgu vähemalt teoreetiliselt) ja mingi võidu ju kindlasti saavutad (mis rahaga, pole ju oluline, peaasi, et katsetada saaks ja isetehes õpid midagi kindlasti, mis on ju hindamatu koolitus e. € → ∞
ja seegi raha on nagu maast leitud ning saab uuesti investeerida ehitusse) - piirded saad igal juhul soojemaks, kui olemas olev ning tegevust jätkub hulgi + huvitav ju ka, sest teed ju endale reaalse asja. Kindlasti pole vaja katsetamisel arvestada niiskusrezhiimiga, ning ventilatsiooniga... milleks see teooria...
Soojusta piirded tselluvillaga (mis on iseenesest ju hea materjal, isegi kasutasin lisaks 150mm palgile WERRO Werrowool tselluvilla, mille soojusjuhtivustegur (λ) on 0,039 W/mK oma majal seina sirgeks ajamise roovi vahel 70mm paksusena, kuid lisasin veel 100mm Isover RKL Facade mille soojusjuhtivustegur (λ) on 0,031 W/mK) ja mõõda uuesti... ära pane tähele minu toodud soojusjuhtivustegureid, sest see üksi ei näita eriti midagi ehitamisel tuleks arvestada kuluefektiivsust (investeering + hilisem kasutamise kulud...), ah kurja, jälle tasuta nõuanne...
Ma arvan, et selle asja arvutuskäiku pole vaja siin tasuta enam teha... kuigi ju võiks...
Seega ärge võtke minu postitust jällegi norimisena, lugege, arutlege, arvutage. Võiks usaldada neid, kes suudavad oma väiteid ka tõestavad objektiivsete (materjalide tehnilised omadused, niiskusarvutused, energiavajaduste arvutused jne...), algallikate viidetega.
Mina kurivaim olen ju vaene ning minu €→0 seega mina ehitan teoorias ülivägevaid asju
Loomulikult on kasulikum ja tulemuslikum mingi asi valmis teha, kui jääda ainult TEOORIA juurde ning jätta soovitu valmis meisterdamata.
No nüüd laske saed käima
Riga7 (1972) 49cc -> Kovrovets K58 (1958) 124,7cc -> K58@100 173,7cc-> Minsk M103 (1963) 124,7cc -> Jawa 360 + velorex 560 (1972) 344cc -> Jawa 559 (1965) 248,9cc -> Kovrovets K-175 (1958) 173,7cc -> Triumph Bonneville T100 (2019) 900cc
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.