Garaazi kütmine ja soojustamine
Re: Garaazi kütmine ja soojustamine
25 ruutu ja soojustus on selline pigem kehva ehk siis a'la 5-10cm peno või villa? aga tuulekindel siiski? pakun, et radikaga kilowatt pidevat võib minna küll, et seal hoida seda 12-15c. nagu mx ütles, palju oleneb katuse soojustusest ka. ühtlasi garaaziuks ilmselt soojustatud ei ole ning kuskilt servade vahelt võib ehk isegi tuul kergelt läbi vuhiseda? põranda soojustus mängib palju palju väiksemat rolli kui need muud asjaolud. mina kindlasti ei hakkaks seal põrandat soojustama, kasutegur sellest on praktiliselt olematu. v.a juhul kui siis jah ikkagi põranda kaudu ruumi kütma hakkad.
Oskan reaalse elektrikulu võrdlusena tuua vaid oma suvila. Maja on praeguseks tänapäevaselt soojustatud. 15cm kivivilla on seinas, korralikud aknad jne. Eelmine talv mul käis seal "kaevandus" (krüptoraha kaevamine). Spetsiifika pole oluline aga sisuliselt see kaevandus oli elektriküte pideva võimsusega umbes 2,1-2.2kw. Nagu elektripuhur, aga ruumis 3 erineva koha peal siis ja kokku 2+kw. See hoidis seal sees 20kraadi ja ka natuke peale. Jutt käib siis COP=1 küttesüsteemist. Kuna talv ei olnud kogu aeg eriti karm siis vahepeal olid aknad irvakil, arvestatavate miinuskraadidega siiski mitte. Ruumide suurus, kus see küte seda temperatuuri hoidis on kokku kuskil 40-50 ruutu. Ma ei imestaks kui 25 ruuduses garaazis kulub 1kw pidevalt, sest soojuskadu on seal kindlasti suurem. Muidugi meeletult oleneb ka sellest kui külm väljas siis ikkagi on
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.