Rumalad või segased küsimused jms

reimps

Re: Rumalad või segased küsimused jms

Lugemata postitus Postitas reimps »

Uus teema sündimas, tundub..
Ma ei saa väga erapooletult selgitada, mul on omad "kasud" mängus (ei, mitte materiaalsed). Aga pole vist väga saladus küll, et ma sellest süsteemist natsa rohkem jagan kui keskmine maksumaksja. Võin vabalt seletada küll, aga palun konkreetsemad küsimused. Üldised küsimused saavad pigem vastuse kaitseliit.ee lehelt või ajakirjadest Kaitse Kodu või Sõdur, lisaks on militaar.net hea koht silmaringi laiendamiseks.

Aga siiski.. lühidalt öeldes tekib kasu sellest riigile (loe: Eestile) sel moel, et (isamaaliselt) motiveeritud isikud saavad väljaõpet eriti sitas olukorras paremini ellu jääda ning samas ka kohustuse (loe: võimaluse) kasti minnes mõni tibla ka kaasa võtta, kui kastiminekuks peaks minema. Tibla all mõtlen siis meie kõige potentsiaalsemat vastast, kes minu nägemuses ei ole ei põhjast, läänest ega lõunast, rahvusest ega konkreetsest riigist pole juttu siinkohal (poliitlise korrektsuse disclaimer, noh).
"Riigi heaks vabatahtlikult ja tasuta midagi teha, pähh, ma ju maksan juba makse ja need peaks piisama" suhtumine on arusaadav, aga proovige panna see mõte teise konteksti - pole mitte kohustus seista Ratase, Toomi, Helme, Talveti ja muidu riigipalgaliste puukide eest(sorry, ei mõtle kedagi konkreetselt, sest see ei ole ilus ega ka vast laimamisesüüdiste mõttes tark, vaid rahva üldmuljest legitiimselt valitud valitseva klassi suhtes), vaid oma kodu, oma maa ja oma lähedaste eest. Mina olen ka vandunud truudust isamaale ning Eesti Vabariigi põhiseadusliku korra säilitamisele, mitte konkreetsele valitsusele, neid vahetub nagu juhtub. Mulle on oluline see maa, kus ma kasvanud olen ja kavatsen lõpuni elada.
Käsuliin ning selle järgimine eriolukordades on üks asi ja ei olegi probleemiks, aga tegelikult taandub üksikisiku eesmärkide/motivatsiooni tasemel kõik sellele, et ma pigem suren siin oma kodu ja oma lähedasi kaitstes, sest siis on võimalus. Allaandmine juba ette, no ma ei tea, ma parem ei annaks sellele oma hinnangut. Pigem võtan põrgusse minnes nii palju värdjaid kaasa, kui suudan, kui et ajan "tõmban laevaga Rootsi"-juttu.

Mõtlen siis vabatahtlikke kaitseliitlasi, kes soovivad panustada oma vabast ajast oma kodu ja pere kaitse õppimisele. Jutt ei käi elukutselistest, kes saavad raha, et teevad riigikaitset nagu iga teistki tööd 0800-1700.

t***, ei tulnudki lühidalt :)

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”