Räägiks mootorratta navidest


Loadära
Postitusi: 471
Liitunud: 04 Okt 2005, 00:35
Asukoht: Sadulas: Keila-Kadrina
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 127 korda

Re: Räägiks mootorratta navidest

Lugemata postitus Postitas Loadära »

urmas66 kirjutas:

Mul on veekindel IP68 telefon(+margipõhine hoidja laadija lenksul) ja tahvel.KAKS ASJA.
Tahvel on mul niikui nii kaasas(raamatud,uudised ja niisama ajaveetmine õhtul). Kaks asja ühe laadijaga. Mõlemat saan laadida tsikli peal ja seda ka sõidu ajal.Akupanka pole mul isegi olemas olnud.

Ok, kui selline kooslus, siis see jah kõlab veel mõistlikult (...ja võibolla seda arvuti juttu haakis mu ajju ka kuskilt mujalt postist juurde, et lausa kirjutama kipitas :) )
No ja muidugi kui juba telehvoni hävimisest mõelda, siis mis see tahvel vist muu ongi tänapäeval, kui pm. üks VÄGA SUUR telehvon, sest saab vist ju neidki häda pärast helistamiseks kasutada, kui põhitelehvoniga midagi juhtuma peaks? Vähemalt mõned, mida tuttavatel kõrvaltvaatajana olen näinud, käibki oma SIM-kaart sisse jne., et selles mõttes ka siis ilmselt digiinimesele hea valik. Endal küll on muidugi "back-up"iks alati olnud üks üliprimitiivne "pensionäri" suurte nuppudega Nokia teise sim-kaardiga sadula all peidus, et kui tavatelehvoniga miskit juhtuma peaks. Selle põhieeliseks on aku kestvus ootereziimis nii umbes 3 nädalat vms...aga vahest kasutan seda siiski, ning hoopis FM-raadiona, koos ühe vanast ajast alles jäänud Nokia Music Xpress pataritoitel eraldi kõlariga- ning paremat soundi on telki raske soovida. Loob siukese ülimõnusa meeleolu kah, kui oled end kuhugi üliägedasse, merevaatega vms kohta suutnud ära sättida ja siis otsidki nimme kohalikus keeles kohaliku raadiojaama, mis võimalikult palju kohalikku musooni laseks...aga jah, see muidugi ei olen enam väga naviteema ;)

Macintosh kirjutas:

Üks räägib aiast, teine aiaaugust.
[mention]Loadära[/mention] annab oma jututuga siinkohal teada, et kui seiklema lähed, on paberkaart etem...

Nojah, ma siinkohal ikkagi täpsustaks, et siiski paberkaarti alati ja ainult ülimaks ka ei pea ja olen ikka endiselt avatud ka muid võimalusi katsetama. Või noh, nagu ise hiljem nimetd, et siis olen pigem paber+navi tüüpi matkaja! Sest mulle tundub, et üks suur miinus on siiski ka paberkaardil- nimelt probleemid selle kasutatavana säilitamisega! Noh, et see on võibolla kaduvväike võimalus, et tuul selle kogemata lõkkesse puhub, või sõber hämaras/pimedas just kaardiga kogemata si**l käib...aga endal näiteks tekkis Shotimaal juba kolmandal-neljandal täiesti tõsine probleem, et kas (Iiri-UK laevast lõpuks leitud ja soetatud ning muidu ülihea,piisavalt suur, kõrgusinfoga jne...)paberkaart üldse peabki selle reisi lõpuni vastu, või peab vahepeal hakkama lausa uut otsima/ostma. Sest paraku ei ole kileaknaga paagikotid üldsegi nii hermeetilised, kui vast sooviks ja siis sealne kohustuslik "vähemalt kaks tundi vihma päevas" jõudis lõpuks paratamatul ka kaardini, seda hoolimata korduvatest kaardisahtli kuivatustest jne...ning paberkaart hakkas lihtsalt murdumisjoontest lagunema ja murdumisjoonte ristumiskohtadest lausa loetamatuks muutuma ! Me siiski saime oma nädala jagu seal kuidagi hakkama, lõpuks seda kaarti sinna paagikotti mitte toppides ja/või teist pidevalt kuivatades...aga seda suuresti tänu GPSile, st. et kui seda alternatiivi poleks olnud ning oleks pidanud seda kaarti kogu aeg paagikotis nähtaval hoidma, siis tõenäoliselt oleks see kaart ennem reisi lõppu ka räbalatena kuhugi prügikasti jõudnud! Aga kui nüüd keegi tahaks Shotimaal ntks neli nädalat kolada, ja seda ainult paberkaardi toel, siis soovitaks neid ikka mitu kaasa võtta! Ja eks lõpuks ole arvestatav kuluartikkel seegi, kui üks korralik paberkaart ikka 5-10€ maksab! :D

Jesper kirjutas:

Lisaks globaalsele navipoliitikale on seal veel see väike detail, et kui "kogemata" juhtud sõitma kuskil kus tegelikult nagu vist ei peaks või ei tohiks vms, saad kaardiga alati lollimaski ette vändata, sorry, näe tahan vot sinna sõita, eksisin vist kuskil ära? Kui lenks on otsast otsani navisid täis nagu lennujuhtimiskeskus, on seda kurba lugu raskem usutavalt esitada :D

See on küll ikka väga hästi ja tabavalt öeldud! :bsmile:

Suzuki DR350- metsa all mähib küll...Triumph Street Trippe"R"- tsivilisatsioonis käimiseks :)

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”