Kasutatud tsiklite hinnad on jaburad! On või?
-
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 127 korda
Re: Kasutatud tsiklite hinnad on jaburad! On või?
bitter kirjutas: ↑30 Nov 2018, 15:18... Mul on 2002a KTM EXC (LC4 kergem ja lõbusam sugulane) Mina olen sõitnud <100h, enne mind ka mingi 150h. Kuluosad on ok, mootor on tihe. Võistlemas ei käi, õlivahetus 10h ja õhufilter paari h tagant. 400€ jagu mugavus/lisavarustust olen ka lisanud. Ma olen üsna kindel, et alla 3,5-4k€ ma turult sama heas korras pilli ei leiaks. Variant nagu autodega - müün maha, panen raha juurde ja ostan uuema/parema - selle rattaga ei tööta. Peamine asi mis on selle 16 aastaga muutunud - amordid on arenenud. Aga minu kasutuse juures (viimase 2 aasta peale mingi 5h
) see ei ole suur prioriteet
.
No ma nüüd kuidagi ei suuda küsimata jätta, et kuidas mõned ikka nii vähe nendega sõita suudavad, kui selline ahvatlus juba soetatud on ja seda lisaks kuskil hoitakse ja hooldatakse jne? Lisaks ülalmainitule vahest ka mõni kuulutus silma jäänud, kus mõni üsnagi vana ratas ikka keskmiseks nii umbes 10h/aastas vms sõitu on saanud ja siis tekib küll küsimus, et huvitav, kas neid ka siis vahest vaevutakse "kerima"...või on äkki ikkagi hoopis vahetatud spidot/tunnilugejat mingil põhjusel vms?
Ise näiteks täpselt 1 aasta ja 1 kuu tagasi soetasin endale 2012 Husaberg Fe450 (ehk siis ostuhetkel veel 5a vana) ja sellel oli küll juba 260,midagi tundi ees, mis mulle kui ostjale tunduski väga okei ja usutav. Ning tänaseks näitab tunnilugeja juba 350 midagi...ning ilmselt jõuludeks saab 100h minu käes täis ja kui nüüd õnnestub oma töögraahvik talvel kuidagi hõredamaks sättida, et siin eestis plaanitavatest jääraja sõitudest osa saada, siis koos nendega ja nende nimel niisama jääraja nühkimisega on järgmine kevad suverehve alla tagasi pannes ilmselt juba 400h täis. Kui nüüd just tehnika ennem jäärajal valu saades alt ei vea, sest mootor sellel rattal veel lahti pole käinud ja kolvivahetusest ei teadnud müüja midagi...
Kuid jah, ei ole mul need tunnid ka kuidagi igapäevasõite tehes kogunenud, vaid ikka täiesti sihipärase kasutusega- eelmine talv ka mõned korrad jäärajal, suvel Männiku, Jõelähtme, Vasalemma/Rummu kant, ning nüüd sügisel käis mõned nädalad Soome pool tööl olles ka kaasas, kuna tööbuss ja elamine pisut soosis seda, et sealgi vahest Helsingi lähiümbruse krossiradadel pisutki seda "päris" sõitmise oskust lihvimas käia. Kuid kindlasti mitte ei tee sihipäraselt trenni sellega, vaid ikka niisama rohkem lusti nimel. Või ok, pisut tundide laristamist oli suvel, kui sellega paar Streetmoto Orienteerumissõitu kaasa nühkisin. Aga 5 või 10h aastas...mo na ei tea!?
Edit: ning selguse mõttes, et see ei ole mul ainuke ratas või kogu sõitmine, et nüüd ainult metsas elangi sellega, kaugel sellest- lisaks sai mituttuhat igapäevasõite ja lähitrippe kattega teedel tehtud oma StreetTriplega, ahvaldil veel Banditiga väga broo 2nädalane UK/Shotimaa/Iirimaa tuur, siis sai lisaks mõni Streetmoto Orienteerumissõit ja muidu maal sõitmised ka oma vana DR350i väntsutatud, ning kirsiks tordile üle 1000km oma vana Pesoo rolleriga käristatud, kui suomipoliisi Triumphiga tembutamise eest kuuks ajaks "kaaned" käest korjas
No ja kui see ka arvestusse sobib, siis äsja ligi nädal 1000km rendirattaga veel Küprose metstes ja mägedes "enduurotrippimist"

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.