Common rail diisel, on siin mõni suurem teadja? (oli jah teadjaid!) → Re: Common rail diisel, on siin mõni suurem teadja?
-
Teema algataja - Postitusi: 5362
- Tänanud: 47 korda
- Tänatud: 396 korda
Re: Common rail diisel, on siin mõni suurem teadja?
Vot see ongi asi, mida ma ise tahaks ka kõige rohkem teada...et kui palju peab lammutama. Sellele asjale peale vaadates tundub minule, et pumba kättesaamiseks tulebki terve kapotialune tühjaks lammutada. Üsna kõnekas fakt on juba see, et mootori hammasrihm iseenesest juba on sellel asjal kuskil nii peidus, et mulle esmajoones tundus see olema hoopis ketiga mootor. Ma olen üsna 110% kindel, et ilma hammasrihma eemaldamiseta seda pumpa vahetada ei ole võimalik. Ja ma olen üsna kindel, et rihmale ei saa ligi enne kui praktiliselt kogu mant mootori küljest on eemaldatud!
Aga noh, mul ei ole kodus 4m laega garaazi, kus oleks autotõstuk sees. Mul ei ole mingeid mootori eemaldamise pukke, tõstukeid ja jumal teab mis muud atribuutikat. Nii et see "mootor õhtul korraks maha" maha ei ole minu jaoks just päris realistlik väljavaade. Kui seda kuidagi ka ette võtta siis ilmselt saaks sellest mingi umbes paari nädalane projekt. Enamvähem kasutatav poolkõrge kanal on, aga sinna kanali peale saaks ka ainult siis kui auto omal jõul suudaks sinna sõita. Paraku pole ma ka kunagi ühtegi fordi kapotialust lammutanud ja mul pole õrna aimugi kuidas ja kust üldse seda mootori maha võtmist (või ka pumba eemaldamist) alustama peaks ning ausalt öeldes ei näe ma sellel ettevõtmisel majanduslikult mõtet kui auto uuesti liikuma saamiseks tuleb tõesti mootor välja tõsta, mootoririhm maha võtta, siis pump eemaldada...võibolla uus pump osta ja lõpuks loota, et kõigest sellest oli kasu ning selles lootuses auto uuesti kokku laduda. Eks üks asi on aeg...aga teisalt on ikka väike vahe ka, kas sa surfad 10h netis ja otsid mingit infot boschi pumba siseehituse kohta või sa sukeldud 10h kuskil õli ja sitahunnikus, õues on -2c, koguaeg on räme niiske ja torm ning diisel tilgub silmaauku
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.