Common rail diisel, on siin mõni suurem teadja? (oli jah teadjaid!) → Re: Common rail diisel, on siin mõni suurem teadja?

Teema algataja
will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Common rail diisel, on siin mõni suurem teadja?

Lugemata postitus Postitas will111 »

Jah, eks ma kustutan need koodid ära muidugi ja huvi pärast vaatan, kas või mis juhtub. Aga kui on olukord, kus meil on mehaaniline pump, millele ecu ei anna mitte ühtegi juhtsignaali (ainukese ühenduse saab ju lahti jätta ja olen sedagi proovinud) ja see pump lihtsalt mitte tilkagi kütust ei pumpa siis mul on natuke vähe usku sellesse, et veakood(id) seal mingit reaalselt rolli mängivad :roll: sellesama pumba võiks ju ka auto küljest piltlikult öeldes eemaldada ja panna kuskile pinki panna ning ringi ajada ning ta peaks enesest ikka kütust läbi vedama. Kui pumbast kasvõi mingi kogus vedelikku läbigi käiks siis mul oleks rohkem lootust sellele, et veakoodide kustutamine midagi muudaks aga eks näis. 99.9% kindel on see, et viga peitub kuskil kõrgsurvepumba sees, aga mis seal täpselt juhtunud on...nobody knows. Eile juhtusin isegi lugema läbi ühe teema, kus peategelasel oli täpselt sama ja samade sümptomitega probleem, mis minul. Paraku ta midagi rohkemat ei diagnoosinud kui see, et olevat võtnud oma mingi teise trucki pealt samasuguse pumba, pistnud selle vahele ja peale seda lüket olevat rail pressure jälle tagasi olnud. Ainult, et tal oli seal veel terve rida muidki probleeme :D

Elevant, ringi ta peab käima sest live data'st on näha, kuidas railis hetkelised rõhu tipud tekivad, näiteks peale seda kui pump on pikalt seisnud (ja ilmselt siis mingi väike kogus kütust on kuidagi valgunud kõrgesurve osale ette). Kui pump füüsiliselt ringi ei käiks siis sellist asja ei saaks olla sest iseenesest rail rõhu alla ei jookse, täpselt starteri käiamise hetkel. Olgu see rõhu tekitaja siis kasvõi mingid diisliga segatud õhumullid aga igatahes on see indikatsioon sellest, et pump ringi käib. Ja kui ta korraks ringi käib siis eeldatavasti käib vist ikka pidevalt ka? Kas etteande pump ka ringi käib, see on juba omaette teema ja selles ma üldse nii kindel enam ei ole. Väidetavalt pidid need hammakad seal lühikest elu elama, sellistes süsteemides kus see gear pump peab omale ise paagist kütust üles tõmbama. Aga millega see lühike elu lõpeb, seda pole muidugi kuskil kirjas.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”