Common rail diisel, on siin mõni suurem teadja? (oli jah teadjaid!) → Re: Common rail diisel, on siin mõni suurem teadja?

Teema algataja
will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Common rail diisel, on siin mõni suurem teadja?

Lugemata postitus Postitas will111 »

Focus C-max 1.6 TDCI 80kw, eip...paagis etteande pumpa ei ole ja sisendis rõhku ei pea olema. Kõrgsurvepump ise tõmbab paagist ja läbi filtri. Nagu olen lugenud siis osadel autodel, millel sama mootor peal (neid on ikka päris palju, pesukotid, volvod jne) on pandud juba tehasest ka manuaalne in-line imipump sinna kütuseliini peale kapoti all. Ilmselt siis selleks, et näiteks peale filtrivahetust või ka paagi tühjaks saamist mootori jälle käima saaks.

Kalapea, lati surve on liiga väike jah. Samas midagi vähemalt on, korraks. Ma arvan, et see pump ei suuda survet lüüa kui ta ei saa kütet peale mida pumbata. Seepärast ka see lati surve selline on ja sedaviisi tasapisi ära vajub. Pump korraks lööb ja edasi on tal vaid õhku lüüa. Üks katse, mida kuskil pumba diagnoosimise lehel soovitati teha on veel pumpa tootlikkuse test. Aga selleks ma peaksin lati kõrgsurveühenduse lahti võtma ja sealt siis mõõtma, kas tuleb 70ml minutis vms.

Ilmselt tuleks klapp kätte saada jah, aga ma ei kujuta ette, mis krdi imevõtmega ma seda pean tegema. Kuskohast osta hirmkõva pisikest T25 otsa, mida ei keera rulli? Peab vist päris kõva karastusega olema. Ehituspoest või ka näiteks tööriistamarketist tundub, et sellist ei saa. Tööriistamarketi suure ja uhke torx komplekti otsa juba keerasin rulli. Muidugi miski ei garanteeri, et nö. kõvema võtmega lihtsalt keeran poldi pooleks või selle torx pea siledaks. Keegi on neid klappe küljest võtnud mõnel pumbal, kas need tõesti ongi tehasest sellise loomajõuga kinni või mõni keenJuss on juba seda klappi ehk varem näppinud? On seal mingi trikk nende lahti keeramisega? Polti kuumutama sellise koha peal nagu väga meeleldi ei tahaks hakata :D

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”