LED esituled
-
- Tsikkel: Aprilia Tuono RSV
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Re: LED esituled
Pingeregulaatoris on sees kuue dioodiga dioodsild mis teeb kolmefaasilise vahelduvvoolu alalisvooluks. Ehk et teeb plussi ja miinuse. Sealt edasi vanasti oli mingi trans või türistor millega tõesti kupatati üleliigne pinge massi. Kui me aga võtame, et genekast tuleb mingi 75-90v vahelduvat kolm faasi, siis alalisvoolu tuleb miski 100v siia-sinna. Kui nyyd vaja 14,4v alles jätta, siis see tähendaks 85% keresse kupatada. Päris paras radikas peaks siis istumiseall olema. 40 aastat tagasi tehti asju sedasi. Tänapäeval tuleb see 100v alalispinge impulsstoiteplokki mis laseb soojuseks umbes suurusjärgu 10%. Vahe on kas 85 või 10%?.
Kui ma võtan 12v 150w toiteploki ja panen sinna yhe 3w LED’i järgi, mis sa arvad kaua see led põleb? 0,3sekundit? Kui ma panen sinna LED draiveri vahele mis piirab ära voolu 600mA peale, siis sellega piirab ta ära ka pinge ja LED põleb ideaalselt ja see led driver on 2x2x2cm täielikult eposse valatud ja see ei lähe isegi leigeks. Kuhu siis pannakse üle jääv 9v (valge LED töötab 3v peal)? Ja see 147w mis toiteplokk välja tatistab?
Türistor pingemuundurit kasutati ma arvan umbes siis kui tsiklid olid 6v toitesüsteemiga.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.