Kommuunigaraaz Tallinnasse?
Re: Kommuunigaraaz Tallinnasse?
Eks lõpuks on muidugi kõik kõigi üksikisikute isiklike soovide, vajaduste ja nõuete küsimus. Leidub ju ka mitte vähe inimesi, kes väidavad, et neile on lihtsalt elamiseks/olemiseks vaja min 100 ruutu pinda per nose jne.
Mina näiteks ei kujuta ette, mida teha ruumiga umbes 5 meetrit korda 6 meetrit (see on enamvähem siis 28 ruutu) ühe mootorratta ümber. Kas seal on vaja tantsu lüüa või trenni mõttes võimalikult pikalt ühest seinast teise erinevaid tööriistu toomas käia. Aga nii ongi, et kõigil ilmselt üsna erinev arusaam sellest vajalikust (või minimaalsest) ruumist. Ja see on juba omaette üks üsna tõsine küsimärk sellise kommuuni juures. Mõni tahab saada oma ratta ja tegemiste jaoks isiklikud 30 või miks mitte ka 50 ruutu pinda, mõni teine arvab, et talle piisab 4 ruudust ratta hoidmiseks ja vajadusel keti õlitamiseks või õli vahetamiseks küll ja veel. Sealt tuleb pehmelt öeldes päris muljetavaldav käär sisse ka selles osas, et mida keegi sellise koha või teenuse eest kuus maksta tahaks.
Aga minu üldisem point oligi selles, et lihtsalt hoidmiseks ei pea iga ratta ümber olema hullu hulka ruumi. Hoidmise ala ja ehitamise ala võivad olla ka kasvõi eraldi ruumid. Viimase häda korral kasvõi eraldi (kuu)tasuga vms.
Mis rahalist poolt ja igasuguseid kinnisvaraportedest võetud näidisdiile puudutab siis mulle pigem tundub, et sellise klubi realiseerimine on usutavam ja tehtavam siis kui kellelgi on juba mingit otsapidi olemas mingi sobiv ruum, või siis kasvõi näiteks mingisugune nö. hea leping kuskil sobivas kohas. Aga eks tallinna tohutu moderniseerumise tulemusena on iga päevaga aina vähem selliseid "vanu peldikuid" nurga taga. See maa asendub vaikselt kõik uute ja vägevate kortermajadega ja seal majade all maksab ruutmeetrite koht oma lubeladida hoidmiseks ka 30000euri
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.