Kommuunigaraaz Tallinnasse?
-
- Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
- Tänanud: 291 korda
- Tänatud: 233 korda
Re: Kommuunigaraaz Tallinnasse?
Macintosh kirjutas:Kui siin vestelda teemal OÜ vs MTÜ tuleb vaadata asja sellest vaatevinklist, et MTÜ puhul on piiranguks kasumi teenimise võimatus st. tulu saab küll teenida aga kulutab selle alati ära oma eesmärkide täitmiseks. OÜ-s seevastu saab kasum minna ettevõttest välja, omanike taskusse. Muid põhimõttelisi erinevusi ma neil ei näe.
Vormiliselt ongi asi nii. Aga sisuliselt tekib 2 vastaspoolust:
Poolus 1 OÜ - Ei saa nii lihtsalt toetusi aga võimaldab lisaks palgale maksta ka dividendi. Isikud, kes oma raha ja meeletu aja asja alustamisel sisse panid, saavad selle tavamõistusele lihtsasti mõistetavas vormis tagasi dividendide näol. Poe sulgemise või restruktureerimise puhul ei ole mingit probleemi näiteks selliste asjadega, kes peaks saama kasu maha müüdud tööriistade eest vmt.
Poolus 2 MTÜ - Saab lihtsalt toetusi ja on ilmselt lihtsam alustada (tuumik peab vähem oma raha sisse panema). Kui asi käima läheb, siis on väga keeruline hüvitada tuumiku tehtud tööd ja panustatud vahendeid - tegu oleks pigem klubilise hobitegevusega. See on iseenesest väga OK - aga kujuta ette kadedust ja intriige, kui nüüd proovitakse kuidagi tuumikule nende panust tagantjärgi hüvitada (makstakse palka, kuigi liige enam otseselt väga palju tööd ei tee), antakse tasuta koht ja uued liikmed maksavad "tema eest" elektrit või tule taevas appi, müüakse maha kallis CNC pink ja tulu investeeritakse tagasi ainult tuumikuga seotud projekti/tööriista vmt...
Ma ei taha olla peast täiesti Reformierakond. Tegelikult väga pooldan klubilisi liikumisi. Aga minu silmis on parem valida kas üks või teine poolus ja väga ohtlik oleks mängida ühte ja tegelikult teha teist (kas teadlikult või alateadlikult):
Poolus 1 OÜ - teenust pakkuv ja kasumit teeniv projektikoda (nagu filmides on mõnedel meestel golfiklubi) - siin on küsimus kas see on Eestis/Tallinnas tasuv?
Poolus 2 MTÜ - MCC või RC sarnane lõdvade sidemetega motoklubi - siin on kõikvõimalikud miinused poolvõõrastega toimetamisel, mida juba palju on välja toodud.
Macintosh kirjutas:Muid põhimõttelisi erinevusi ma neil ei näe.
TÄIENDAN: Sul on tegelikult õigus. Sisulist vastuolu ei ole, kui kogu algne investeering tuleb väljast (mingi KiK või EAS). Sel juhul minu kirjeldatud vastuolu ei tohiks tekkida, sest juhatus määrab palga ainult sellele, kes selle ära on teeninud ja asi korras. Aga mul on tunne, et siia tuleks alguses kõvasti oma pappi alla panna. Kuidas MTÜs sellised asjad lahendatud on? Kas ma võin kuidagi korrektselt oma laenu/annetuse tagasi saada kui MTÜ on ennast toimima saanud?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.