Andke nõu: akutööriistade valik
-
urmas66
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2014 korda
- Tänatud: 599 korda
Re: Andke nõu: akutööriistade valik
Siin on jah ettevõtja ja erakasutaja vajadused natuke vist lappama läinud.
Kui võtta eri tootjate 18V kodukasutajale sobilikud seadmed(ehk kombo hinnaga umbes 250-300€ mis eri tootjatel hetkel müügil),siis seal on Metabo-Makita-DeWalt suht samasse auku ja Ryobiga saad selle raha eest isegi suts rohkem.Bosch on nii ja naa.Sama hinnaga on kehvemad ja samaväärsed on kallimad profikad. 14V makita kannatab ka ,aga see vist tootmisest maas. 10,8V seeriad on ikka pigem neile,kes teevad tõesti mõned lühikesed tööd vahel harva,need ei ole mõeldudki terve päeva kestvaks tööks,pigem maali seinale kinnitamiseks või mööbli kokku panekuks. Näiteks10,8V trelliga ei õnnestu jämedama puuriga metalli sisse auke lasta,sest see on aeglane ja ebamugav,kuid nagu Kauri mainis,siis voodrilaua panekuks igati OK relv. 18V akudele on enim võimalus midagi veel juurde soetada,kui hakkad äkki kodus kunstkäsitööga tegelema või tekib vajadus muru niita-trimmerdada. Siin peabki tegema oma valiku,et millist tootjat eelistada.
Alustama peaks ikka sellest, et saaks ise neid eri tooteid käes hoida ja ergonoomika ning kaal oleks käele sobiv. Löökruvikal on jube oluline tagasilöögi teema,sest see teeb randme haigeks,kui on liiga suur.
Ilmselgelt ei vaja kodukasutaja kogu komplekti ,mida tootjad toodavad. Minul on akuga ainult trell ja löökkruvikas,mida kasutan vist enim,sest käib ka mutrite keeramisel abiks.On siis olemas nii Makita kui Metabo ja kes pole uuemaid Metabo tooteid proovinud ajavad ilmselgelt jama,kui võidavad,et need on mingis osas samaväärsest Makitast või mõnest muust kehvemad. Mul on Makita kombo tööjuurde ostetud 2016 sügisel ja Metabo kombo koju 2017 kevadel. Selge ,et ei saa võrrelda mitu aastat vanu ja tänapäevaseid tooteid.
Jutt ,et see vinge asi mul juba aastaid toimib ei päde, sest seda asja ei saa juba aastaid enam osta ka. Jääks täna müügil olevate asjade juurde ja isegi paar aastat tagasi müügil olnud tooted ei pruugi enam täna saadaval olla.
Mina jään ikka selle juurde,et minu Metabo löökruvikas on palju vingem riist ,kui minu Makita samasugune.Hind oli kusjuures Makital soodsam natuke,aga kaal raskem,löök lahjem ja ei ole reguleeritud,LED lamp asub vales kohas ning tagasilöök suurem.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.