Kas Goretex on täna piisavalt hea?


morse
Postitusi: 1388
Liitunud: 13 Veebr 2017, 10:30
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 268 korda
Tänatud: 216 korda

Re: Kas Goretex on täna piisavalt hea?

Lugemata postitus Postitas morse »

Kuigi hindan kõrgelt veekindlat varustust, siis parim upgrade, mille olen varustusevahetusega saanud, oli päris mitu (8?) aastat tagasi, kui Cloveri jope tuli esimest korda hoopis eemaldatava membraaniga (eelnevalt siin ka paar korda mainitud sellist lahendust). Nüüd ongi nii, et enamus ajast sõidan ilma membraanita - see on väga mugav. Cloveri Aquazone membraan on tõenäoliselt kehvema hingavusega kui Gore. Koduleht annab uue mudeli kohta hingavuseks 10 000 ja veepidavuse näitajaks 8000.
http://www.clover.it/eng/prodotti/texti ... _268.php#/

Muuhulgas ka Maci jutu toetuseks ütleksingi, et üle keskmise kallis Cloveri tippjope, olgugi, et ta ei ole Goretexiga vaid pigem Juratexiga, on kokkuvõttes julmalt hea ja isegi parem kui sarnases hinnaklassis mitteeemaldatava membraaniga Rukka, millega olen sõitnud. Põhjus lihtsalt minu konkreetses kasutuses, kus eemaldatav membraan on olulisemgi, kui parim/veekindlaim ja kalleim membraan. Lisaks veel kõik muu: kokku meetritepikkused tuulutusavad (kokku 4 täispikkusespikka lukku + 2 lühikest), taskud, kaitsmed, miljon reguleerimistrukki, -krõpsu, -mutrit (jah, kaeluse pinguse muutmiseks kasutad mutrivõtit, mis on taskusse eelinstaleeritud).

Põhjus selles, et sõidan tihti aeglast, tolmust ja palavat sõitu metsas ja kruusal ja isegi Gore ei kannata seal kriitikat.

Samas kui see juratex membraan jaheda või suure vihmaga sinna sisse panna, siis on päris okei - nüüd on jope juba vanaks jäänud ja vettib rohkem kui esimestel aastatel - aga membraan on endiselt 90% vettpidav. Hea on veel see, et membraan ise võtab kotis väga vähe ruumi.

Rukka eelisena konkreetselt Cloveri ees tooksin välja hoopis kaitsmed - Rukkal on need kummist võred väga mugavad ja pehmed.

Hea meelega prooviksin mingeid moodsaid Rukka riideid, millel samuti voodrit eemaldad saab jne. Kuid olemasolevad riided teevad kilometraažilt juba teist ringi ümber maakera ja näevad ikka veel okeid välja ning jätavad enamus olukordades mind seestpoolt isegi täiesti kuivaks... Tuleb oodata.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”