Kas Goretex on täna piisavalt hea?
-
Macintosh
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1100 korda
- Tänatud: 1118 korda
- Kontakt:
Re: Kas Goretex on täna piisavalt hea?
Ma arvan, et see Goretexi teema on siin natuke ühekülgne. Liialt must-valge. Ma näen kahte seisukohta:
- rahaline - Goretex on kallis ja muud odavamad lahendused on paremad
- tehnoloogiline - Goretex pole piisavalt hea, lõpuks ei pea vett (või siis täpselt vastupidine seisukoht)
Mootorttatasõidul on varustusel ka muid olulisi omadusi, kui hind ja veepidavus. Ma olen kaalunud mitmel korral Goretexi ja veepidavuse küsimus pole küll esimene olnud. Tingimused, mille ma olen oma varustusele seadnud ei võimalda GoreTexi kasutust. Ja kui aus olla siis kõikdest läbitud kilomeetritest on ikka väga väike osa sündinud vihmas.
Nõuded:
- Peab olema kolme aastaaja varustus st. sobima sõitmiseks temperatuurivahemikus +0-35C
- Peab omama väga head ventilatsiooni
- Peab olema vajadusel tuulekindel
- Peab olema heledat värvi (mittefunktsionaalne omadus)
- Peab suutma kerges, lühiajaliselt kestvas vihmas mind kuivana hoida
- Peab olema võimalik pesta mitteideaasletes oludes st. resil olles ja kättesaadavate vahendnitega
Kas keegi märkas siinses loetelus absoluutselt veepidavust? Ma pole sellist nõuet esitanud, seega pole GoreTex minu jaoks ka vajalik ning hakkab tegelikkuses vastu töötama nendele nõuetele, mis minu jaoks olulised. Kõige olulisem miinus ongi kõikide Gore riiete äärmiselt vilets ventileeritavus (parandage mind, kui ma eksin).
Ja lisaks on vihmakile vs. GoreTex vaidluses veel üks oluline asjaolu. Kui ma ikka sõidan päeva või pool autode poolt üles keerutatud sodipilves (vesi see igatahes pole), siis on mu riided kaetud selle lagaga, kiled võtan ära ja kõik mis on seal all on jätkuvalt puhas, GoreTex kostüümi puhul see nii pole.
Ma ei väida, et GoreTex on hea või halb, ma väidan, et minu seatud tingimuste jaoks pole see lihstalt sobiv.
Aga kaks osa varustusest peavad minu silmis küll ilma igasuguse aruteluta olema GoreTex: vihmakindad ja saapad. Vähemalt saabaste puhul on mul kogemus elust enesest, kus SympaTexi nimeline asi ütles teisel kasutusaastal keset ägedat hihmapäeva hetkega töölepingu üles ja lasi vee lahinal sisse. Ja seda ka pärast kuivamist ning sõltumata saju tihedusest - kui oli vesi, siis saapasse ta ka tuli.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.