Kas Goretex on täna piisavalt hea? → Kas Goretex on täna piisavalt hea?

Kasutaja avatar

KIBU
Postitusi: 971
Liitunud: 04 Veebr 2004, 21:56
Tsikkel: Husqvarna 701, TE300i, FC 450
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 70 korda

Kas Goretex on täna piisavalt hea?

Lugemata postitus Postitas KIBU »

Ain kirjutas:

Olen mõelnud ka uute riiete peale millel Goretex lamineeritud kohe väliskanga külge. Ei tea kas siis pääseks kuivalt ilma vihmakombeta?

Sa ilmselt mõtled Goretex Pro kangast. mul on Rukka jope sellest materjalist ja Reviti püksid ja mõned kindad. selle kanga peamine eelis on siiski hingavus. mis on päriselt ka 10 korda parem tavalisest goretex kihiga riidest. veepidavus on suhteline. minu jope pidas 2 päeva sadu vastu küll uuena. ja noh ca 20000km hiljem mõne tunniseid sahmakaid kah ilusti. niiskeks läheb olemine niiehknaa kui suhteline õhuniiskus on pea sada protsenti kuid vett läbi ei lase. nüüdseks olen jopet pesnud ja (kuigi üle paari tunni pole vihmas olnud ja seepärast pidavust ei tea) ilmselt enam nii hea ei ole. sõbral hakkas sama kangas peale korduvat pesu täitsa asjalikult vihma läbi laskma.(ta sõidab muidugi ka aastaringselt ja ainuüksi lumevabal ajal 30K km.)
seega mida rohkem kasutad ja pesed seda kiiremini otsa saab. kõik sõltubki kasutusest ikkagi. aga alguses kui kangas veel "uus" siis pole otseselt eraldi vihmakombet vaja tõesti. kuigi...
vihmaga maanteel sõites saavad riided päris mustaks ja neid peaks pesema(kui just kohe peale sõitu voolava veega puhtaks ei lase). mida rohkem pesed seda kiiremini otsa saavad. kuna gorepro kangast sõiduriided odavad ei ole, on vast siiski mõistlik pikemal sõidul vihmariideid kasutada.
eestisiseselt mina Goretex pro peal vihmariideid ei kasuta kuid reisidel on alati kaasas olnud ja olen vihmaga ka kasutanud. peamiselt küll seepärast et sõiduriided on musta värvi a vihmariided suures osas erkkollased. seega vihmakombel ka teine eesmärk täita ja seepärast mõistlik vihmakombet varustuses ikkagi pidada. kuna "kilest" vihmariided teevad aga olematu hingamise tõttu naha väga kiirelt märjaks, soetasin Rukka Goretex Pro kangast vihmakombe. vihmas pole veel kasutanud, küll aga niisama tuulekaitseks ja hingavuse poolest võiks koguaeg seljas olla. http://www.rukka.com/motorsport/product ... ir-overall



5248653

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”