Sidesüsteemid mootorrattal
-
- Tsikkel: DL1000
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 30 korda
Re: Sidesüsteemid mootorrattal
Tellisin Alist M1-S
https://goo.gl/t5AqVs
Hind on 2 kohta.
Ei ole varem ühtegi hiina ega lääne analoogseid seadmeid omanud.
Ametlik koduleht: http://www.dimton.com/eng/products/bsh/m1s/index.html
Karbis (kõike üles ei loenda, aga oluline):
- 2 mikrofoni (poomiga ja pehme kaabliga)
- Klappide kleepimise vahendid + suuremate kiivri sees olevate klapiaukude tarbeks klappide vahele käivad pehmendused, et kõrvale ligemale tõsta (mul neid vaja ei läinud).
- 3M Dual Lock kinnitus. Tundus alguses kahtlane värk, aga hoiab väga hästi. Ja ei ole võimalust, et hakkaks nigisema-vigisema.
Riistvara:
- Sinihamba versioon 4.1, mis on ilmselt paremate funktsionaalsustega, kui 3 või 2. Oskab paremini toimetada muusika-kõne jm asjade juhtimise vahel vist (kõne sissetulles muusika katkeb ja jätkub pärast jne).
- Qualcomm plaadiga
- Seadme allpool on AUX ja USB laadimise ots. Nende kummikatted tahavad aegajalt välja kukkuda. Veekindlust silmas pidades ilmselt mitte kõige parem. Aga veidi teipi aitab siin ilmselt.
- Laadimine käib micro USB otsaga, aga seal on liidese ümber piisavalt struktuuri, et tavaline telefonile minev ots ei mahu lihtsalt füüsiliselt sisse. Kaasas on mingi kandiline ning peaaegu hermeetilist liidestumist tekitav kaabel (ilmselt, et saaks sõidu ajal laadija järgi olla).
- Korra olen vihmaga sõitnud ning korra on ka töötav seade veelompi kukkunud. Kummagil juhul ei ole miskit veel tõrkuma hakanud.
Seadmete paaritamine:
- Teiste interkommidega (ka M1-S) ühendamine on lihtne, ühe nupuvajutusega.
- Korraga rääkimine peaks olema kuni 8 seadme vahel. Olen kõige rohkem sõitnud 3 samasuguse seadmega kodanikega (ise k.a.) ja ühendamine toimis järgmiselt: ühendada kaks seadet omavahel ära, siis tuled "master" seadmega jutukanalist välja, ühendada kolmanda seadme ära, tagasi jutukasse ning 3 seadet suhtlesid omavahel. Veidi nikerdamist ja avastamist oli, aga põhimõtteliselt töötas. Ning jah, kõik saavad samal ajal muliseda.
- Telefoni sinihambaga ühendamine samuti lihtne. Peale paaritamist saab alati ilusasti ühenduse kätte.
Ühenduse kaugus:
- Sirgel ilma takistuseta lõigul: Üks osapool kohapeal seismas ning teine sõitis eest ära. Veel sai rääkida 900m peal, aga juba hakkis ja kvaliteet käis alla. Aga mõlemad sõidus, siis 400m võib ikka arvestada.
- Takistatud maastikul: sõitsime kahekesi Pärnu linna suunas ning teine ratas keeras Ehitajate teele ja ma sõitsin otse kesklinna poole. Kui ta oli CirkleK'st möödas, siis hakkas hakkima ja kadus üsna ruttu ühendus ära. Ehk mingi 300m. Ja teine test oli Jannseni Nestest, kus ühendus pidas kuni silla keskosani ehk 350m. Aga hakkima hakkas 250m peal.
- Kui 1. ja 2. seadme vahel on 400m, 2. ja 3. vahel ka 400m, siis 1. ja 3. saavad ikka suhelda. Keskmine seade käitub majakana ning kogu kaetud suhtlusala on justkui 800m. Vähemalt nii räägib dokumentatsioon, päriselus testinud ei ole.
Aku:
- Oskab öelda, kas aku on vähemalt 90%, vähemalt 50% või <10%. Ja kui on vähem, kui 10%, siis on tüütu, muudkui korrutab seda iga minuti või paari tagant. Aga siis pidas ka mingi 20min ja oli kotis.
- Aku pidas järjest chat kanalis passimist 9h vastu ja siis oli veel rohkem, kui 10% akut järel (sest ei vingunud, et pane laadima). Muidu saab akupanga põue panna ja kaabli seadmeni vedada, et sõidu ajal laadida, kui tarvis.
Nupud:
- Kokku on 4 nuppu: vol + ; vol - ; Chat kanalisse sisse/välja ; telefoni juhtimine (kõne vastuvõtt, ärapanek, voice control). Voice control käivitab telefonis Google enda hääljuhtimise. Ei ole testinud, kas või kuidas edasi töötab.
- Kinnastega on nupud täitsa hästi vajutatavad.
- Nuppude vajutamisel piiksuga tagasiside.
Režiimid:
- Telefonist muusika
- Telefonist kõne
- AUX in kaabli auk on olemas. Kaabel oli vist ka kaasas. Ei ole testinud.
- Chat (testitud 3 seadme vahel)
- Kui kaks seadet on paaritatud, mõlemad kuulavad muusikat ja üks neist tuleb Chat kanalisse, siis ma ei mäleta täpselt, kas teisel katkestab muusika ära ning paneb ka Chat kanalisse või andis mingi helisignaaliga märku, et mine chat’i. Igatahes tundus loogiline ja intuitiivne see toimetamine. Teiste seadmetega kodanikud on Pärnus ning ei saa testida.
Heli kvaliteet (kaasatulnud klapid):
- Kiiver on lahtikäiv Scorpion ADX-1 (kõik siinne info käib lõug-visiir-kinni kiivri asendi kohta).
- Ratas on püstise asendiga ning kõrgema tuuleklaasiga, kus peamine tuulevoog täpselt visiiri ülemisse otsa.
- Muusika: enam-vähem kuni 70kmh. Üldiselt bassi ei kuule ei madalamal ega kõrgemal kiirusel. 100 kmh juures lood on pigem aimatavad, kui nauditavad. Vol juurde pannes tuleb kõrgeid ja veidi keskmist juurde ning muutub pigem häirivaks, kui nauditavaks. Mina sõidan pigem madalama vol muusikaga, et taustaks miskit ikka kosta ning saab kaasa ümiseda, kui loo ära tunned
- Telefon/intercom: Täitsa ok ka kiirusel üle 100kmh. Kuuleb, mis teine pool räägib ning tema kuuleb ka hästi. Täitsa üllatas, kui hästi saab suhelda.
- Mina kasutan väiksemat, pehme kaabli otsas olevat mikrit. Testimisel ilmnes, et see korjas heli veidi paremini üles kui poomi mikrofon (mida pidi rohkem vastu suud panema). Kumbki mikrofon ei korja mingit tuulemüra üles ning väidetavalt kõlab nagu tavaline auto handsfree.
- Seadmel saab volüümi peale keerata küllalt. Kõrvade valulävi võib enne kohale jõuda, kui max vol.
- Kui koha peal seista, samal ajal rääkida Chat kanalis või lugusid vahetada või muud toimetada seadme kallal, siis on omajagu kuulda prõksumist-krõpsumist ning coil-whine’t. Sõites ei pane enam tähele, aga see on olemas.
EDIT: olen nüüd sõitnud kõrvatroppidega ning muusikat ning chat on sõidu ajal nii väga hästi kuulata-eristatav. Ka läbi kõrvatroppide on helil piisavalt valjudust, et saab hakkama.
Firmware
- Võimalike uuenduste kohta ei ole uurinud.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.