Õnnetused mootorratastega 2018
-
Hornet
- Tsikkel: Honda Hornet 600
- Tänatud: 2 korda
Re: Õnnetused mootorratastega 2018
Macintosh kirjutas:ttt kirjutas:Peaks tegema mingi "Märka mootorratturit" kampaania. No nagu need kampaaniad, et ära näpi roolis mobiili jne. Tsikleid on palju juurde tekkinud, aga jutt nende (mitte)nähtavusest on paljudele ainult linnalegend, et olen midagi kuulnud jaa.. st mittesõitev kodanik ei oska suhestuda asjaga.
Mõte on õige. Ma ei näe, et Maanteeamet üldse pärast 2012 aasta sellel teemal mõnd ennetuskampaanit oleks teinud. Kiirus, alkohol, mobiilid ja liiklusviisakus on tähtsamad. Tänavusel aastal on eriti palju mootorrattaid näha (oma kolmekilomeetrisel lõigul täna kodunt tööle sõites märkasin 4 tsiklisti). Sellise kampaania korraldamine on mahukas ettevõtmine ja tõelise mõju saavutamiseks on vaja ka Maanteeamet vaja kampa saada. Muidugi oleks võimalik teha ka eraalgatusena aga raha on ikka vaja kasvõi lihtsamat sorti atribuutika ning reklaamide jaoks.
PS. Maateeametil tundub hetkel olevat tähtaimaks sõnumiks "Märka kollast vilkurit".
PS2. Kuskilt läbi udud meenub mulle, et Maanteeameti esindaja on mitteametlikus vestluses lausunud, et mootorrattureid, mopeedijuhte ja jalgrattureid saab nii vähe surma, et see pole kõige muuga võrreldes teema.
Mõnda aega tagasitehti inglismaal alljärgnevat moodi kampaaniat: