Prillidega sõidueksamile?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7200
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1859 korda
Tänatud: 517 korda

Re: Prillidega sõidueksamile?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

franz125 kirjutas:

Ja protsentuaalselt on neid liikluses õnnetuse põhjustanuid võrreldes joodikute,kiiruse ületajatega,pohhuistidega ,nutinäppijatega kui palju?Toob näiteid.

Ma tean mõnda näidet oma tutvusringkonnast,mõlemad naisterahvad.
Üks on minu oma naine kes on lubade peal ilma prillideta,aga ta ei näe tegelikult hästi kaugele ja kasutab autos miinus prille. Arsti juures silmakontrolliks vajalikul määral näeb,aga kaugemale mitte eriti.
Pani kunagi hämaras kruusateel kurvist otse,sest ei näinud kuhu tee pööras,aga ega see siis avarii põhjusena kirja läinud.Põhjuseks oli teelt väljasõit ja valed sõduvõtted.
Tulime koos peolt,mina kõrval,tema roolis.Talv, pime tee,kerge lumesadu, Paldiski mnt. enne Keilat,kiirus umbes 70,kaugtuled koos lisatuledega. Ma kergelt svipsis peaga nägin ,et inimene tuleb tee äärt mööda vastu a´300m kaugusel.Nii kui seda talle ütlesin,rabas kohe rooliga vasakule nagu oleks inimene 10m kaugusel olnud. Auto kaotas juhitavuse ja läks piruetti,jõudsin karjuda ,et ära vajuta midagi ja ma ise roolin.Sain auto peale teist piruetti peaaegu otseks ja jäime teele ning peatusime enne seda inimest,kes oli ka juba igaks juhuks kraavi hüpanud.Kõik jäid terveks,auto teele ja juhtus see ,sest inimene ei näinud piisavalt hästi(seekord isegi prillidega). Kuna arsti juures keegi ei küsinud kaugemale nägemise kohta ja ise ta selle peale ei tulnud,siis nüüd ongi kehva nägemisega ilma prillideta autojuht.
Üks tuttav naisterahvas tuli koos mehega peolt ja pani mingile metsloomale otsa,kuigi mees karjus kõrvalt,et pidurda loom on teel. Naisterahvas ei näinud midagi,pidurdas aga kõrvale ei keeranud. Liiklusõnnetuse põhjus otsasõit metsloomale.
Ja ma olen kindel,et need ei ole ainukesed juhtumid Eesti vabariigis. Seda ei pane üldjuhul keegi kunagi põhjusena kirja,et ei näe. Neid pimekanasid on tänapäeval ikka palju ja autokoolis on võimalus pikalt seda asja arutada ning selgitada. Kui tegelane käib õppesõidus prillidega ,siis võiks ju ka arstitõend prille sisaldada? Või miks peab minema eksamile prillidega ,kui õppesõidus neid vaja ei läinud?

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”