Õnnetused mootorratastega 2018
-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 77 korda
Re: Õnnetused mootorratastega 2018
Maaks kirjutas:Viimane video näitab hästi ära, et vahe pole formatsioonis vaid sõitjas
Olen märganud enda peal häirivat olukorda, ja nimelt... Erinevalt paljudest ei meeldi mulle karjas sõita, kuid eks seda ikka ette tuleb. Ja isegi nendel harvadel kordadel olen vahel äkki "ärganud", et ma ei tegele 100% juhtimisega... Kuna keegi jälgib/orienteerub/sõidab ees ja nö. puhastab teed, siis mul jääb sellevõrra tähelepanu üle ja mõte läheb kusagile mujale uitama. Jälgid küll kuidagi automaatselt eessõitjat, aga ikkagi pole nagu päris kohal. Ja nüüd ongi, kui tekib äkkolukord, siis kas magad maha või reageerid üle või mõlemat korraga...
Hea näide oli siis kui üks aasta tulime oma nö avasõidult ja teadmine oli, et esimene peatus on poe prklas. Grupijuht märkas aga tee ääres politseid mõõtmas ja otsustas peatuda, et neile kommi pakkuda Ja kuna järgi sõitjad polnud sellega arvestanud, siis, nagu pärast teemat arutades välja tuli, siis päris mitmele tuli selline "äkk-peatus" üllatusena. Ja eriti tagumistele sõitjatele. Et kas tõesti pidurdame, OI KRT PÄRIS SEISMA JÄÄME??? FUUU...!!! Ja just samal põhjusel - mõtted kuskil mujal. Meie rivi jäi püsti, aga läks päris segamini.
Minu järeldus sellest juhtumist oli, et igavas kolonnisõidus on tähelepanu hajumine paaaalju lihtsam tulema kui üksi sõites ja ennast peab pidevalt kontrollima, et ei laseks sellel juhtuda.
G