Kuidas remontida kruusateed? → Re: Kuidas remontida teed. Toetused?
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Re: Kuidas remontida teed. Toetused?
Paekivituhk on täitsa olemas, ametlik nimetus küll lubja sõmerik. Tekib lubjapõletamise kõrvalproduktina. Ma tõin kunagi Rakke tehasest omale umbes 100 tonni kodutee 70-meetrise lõigu peale (maanteest õuealani). Üle 15 aasta juba olnud ja kandvuse osas pole mingeid probleeme olnud. Viimase 5. aastaga on, tõsi küll, auke hakanud tekkima, kuna sõidujälg vajub ikka veidi madalamaks ja sinna hakkab vihmaga vett kogunema.
Mul oli muidugi kõva põhi enne juba all. Vene ajal olevat majandi traktoristid selle tee peale kohalikelt põldudelt kive kokku vedanud, sest teejupp oli läbimatu isegi traktoritele. Kui vabariigi algusaastatel selle tee lõpus oleva maja ostsin, lasin ise ka sinna tee peale veel põldudelt paekive juurde vedada. Lubjasõmerik läks selle sajandi alguses sinna paekivi peale. Nüüd tee nii kõva, et kui kümmekond aastat tagasi metsa tegin ja juhtus just olema soe ja lumeta talv, siis palgiautol polnud minu juures käimisega mingeid probleeme, isegi kui kuhugi mujale enam sisse ei saanud.
Minu elukoht on muidugi Eesti üks kuivemaid ja kõvema pinnasega, Pandivere kõrgustiku kõrgem koht. Seega pole minu kogemus näiteks Lääne-Eesti madala lauskmaaga võrreldav.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.