Kas kiiruseületamine on uus normaalsus?

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Kas kiiruseületamine on uus normaalsus?

Lugemata postitus Postitas will111 »

tundub ebarealistlik...et mitte öelda pea võimatu. on sellel väitel mingi konkreetne backup või source või kasvõi näiteks isiklik kogemus ka taga või lihtsalt kuskilt kuulnud, et keegi rääkis? selleks peaks ikka autodel tehasest olema konkreetselt ülekanded, mootorite pööretevahemikud asjad optimeeritud justnimelt 80ga sõitmiseks...milles ma natuke nagu kahtlen. ainuke asi mis võiks ehk anda suurema panuse on pidurdamine ja kiirendamine juhul kui 90 alad vahelduvad näiteks pidevalt 50 aladega. aga ei saa ikkagi eelduseks võtta, et kõik rekkade pikad routid on ainult üks katkematu poola külavahe..

sõiduautol, tänapäevasel ja enamvähem ökonoomsel diislil näiteks, on see erinevus reeglina alla 0.5 liitri sajale, pigem kuskil nii 0.3 kanti. isiklik kogemus umbes nii 3 erineva autoga. protsentuaalselt teeb see siis ümmarguselt kuskil 10% MAX, pigem natuke vähem. rekka küttekulu on küll suurem, aga protsent on protsent ja 25 tundub ikka VÄGA palju, olgu see umbkaudne kulu siis 20/100 või kasvõi 100/100le. ja minu loogika järgi tekitab rekka tüüpi masinatel tuuletakistus kulust % väiksema osa kui sõiduautol sest päris suur osakaal peaks olema hõõrdetakistusel ja ülekandekadudel.

kuna ma ise kunagi rekkaga sõitnud ei ole siis kahjuks ka mingeid fakte välja panna ei ole aga siin on üks ametlik scania grupi video, milles mainitakse küll palju realistlikumat numbrit ehk 10% fuel savingut

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”