Triumph Tiger 800 (uue tsikli ostumõtted)

Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Tänatud: 202 korda
Kontakt:

Re: Triumph Tiger 800 (uue tsikli ostumõtted)

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

franz125 kirjutas:

Kui viletsad ühed harjad on kui need ühe omaniku käes ära kuluvad?Mu kõige vanem ront on aastast 93 ja ei usu mina et sellel harju vahetatud on.

urmas66 kirjutas:

Tõenäoliselt ei ole viga harjades endis,vaid pigem kollektoris,mis on mingit pidi harjasid "sööv".

Olen seda tiigri surnud starterit lahti võtnud, seest uurinud ja probleem ei ole mitte harjades, vaid rootori lamellides, mis tulevad lahti ja hakkavad siis harju nagu raspliga sööma. Probleem avaldub sellisena nagu ei oleks akus jaksu tsiklit käivitada. Ja kui rääkida nüüd selle vea kõrvaldamisest, siis ma ei ole oma elus näinud lollima starteri asukohaga tsiklit kui see 800-ne tiiger. Normaalsel tsiklil keerad juhtme ja 2 polti lahti ning käes ta ongi. Aga tiigril tuleb starteri eemaldamiseks maha võtta paak, ninaplastikud, airbox, pritse... Ikka tükk tööd selle pisikese lastehaiguse korrastamiseks.

Ja kui rääkida mootori siseelust, täpsemalt käiguvahetusest, siis minu mõistus ei saa aru sellest, kuidas Triumphil nii mitmeid käiguvahetusega seotud muresid on. Ei ole sellalaadseid ette tulnud ei ühelgi jaapanlasel ega sakslasel. Nii 800-sel tiigril kui Rocket III mudelil oleme pidanud vahetama mootori sees käiguvahetuse komponentide murdumise tõttu detaile. Ja peamiselt on põhjuseks konkreetselt mingi paarieurone vedru, mis lihtsalt pooleks murdub. Ja viga on nii rumal, et jätab konkreetselt teepeale - ei saa kohapeal muud teha kui ratas remonditöökotta transportida. Matkarattana üsna ettevaatlikukstegev olukord.

Kolmas tüüpomadus/viga/häda 800-sel tiigril on vist mainimata. 21" esirattast tekib teatud kiirustel jõnksutamine üles-alla, mida on püütud erinevates maailma nurkades erinevalt ravida (küll ei sobi üks või teine rehv, siis proovitud amordiõli või -vedrusid vahetada, velge rihtida/pingutada kodaratest jne). Aga päriselt lahti ei saagi. Mõnda häirib, mõni harjub sellega ära.

Aga kui need mured tahaplaanile jätta või on kõrvaldatud, siis sõita on üsna mugav. Hooldada paraku mitte nii mugav või lihtne kui näiteks Honda Hornetit :-)

StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”