Momentvõtme kalibreerime / kontroll
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: k175b, Riga 13,
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 10 korda
Re: Momentvõtme kalibreerime / kontroll
minu 5 senti sellele teemale...
Gedore asjad käisid Stokkeris kontrollis - ettevõte soetas need ka sealt...aega läks selle kontrollimisega aga seal keegi seda korraldas. Võtmed olid suured kah - M33 (väiksemaid võtmeid oli kasutuses kaks erinevat ning vähim kontrollitav mõõt M8) keermete tarvis ning kasutuse eripärast tulenevalt pidid tööriistad täpsemad/usaldusväärsemad olema. Korra oli kahe võtmega teema ...üks kontrollis ja teine teisel objektil...sai mingi odavam kang vaadatud (ka stokkerist) ja see lõpetas töö täpselt esimese mutriga (oli täitsa lubatud vahemikuga ning justkui päris asi nägi välja). Eks nõuded olid ka karmid...oli vast 1000 N ja ülesse poole see norm M33 kinnitustel.
Tänase tööandja võtmed on aga pisikesed - 5st N alates, ja majas kruvime poltliidet M5 kuni M16. Võtmed ei ole igapäevaselt töös ja sellest tulenevalt on hinnalt veidi soodsamad - teng tools. Olen neid mitmel korral lasknud kontrollida Metroserdis. Seni on kõik võtmed rivis ja seega kannatab kasutada küll.
Probleemid võtmetega algavad ikkagi kasutajast...üks ei viitsi tagasi keerata, teine kasutab seda võtit pikendusena ja kolmas krutib veel lisaks tagurpidi (kuigi võti lubab vaid ühte pidi kasutamist) meeletuid momente.
Ise olen huvitunud osutiga võtmest...jah see on temperatuurist sõltuv ja vahemik suhteliselt keerukas jälgida ning lisaks pole "narret"...aga see tundub mehhaaniliselt nii k_radi õige ja lihtne olema.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.