Ebaseaduslikult sõitmine
Re: Ebaseaduslikult sõitmine
Gerd kirjutas:zombi kirjutas:Spoiler
ttt kirjutas:Ma tahaks näha seda inimest, kes suudab suve lõpu, sügise ja terve talve oma ratast garaažis vaadata, sest äkki jään vahele
Vaata siis kohe õige tähelepanelikult: tsikli ostsin juunis, load sain kätte septembris. Ei sõitnud. Jäin ellu. Aga oli vähemalt motivatsioon protsess lõpuni ajada, mitte poole pealt käega lüüa, et "vana mees kah juba, siiani ilma saand, saan edasi kah". Tõsi, eks ma olin siis oma 30-date lõpuveerandis kah
Sama siin... pidasin terve suve vastu... käisin ainult vahepeal käivitamas ja häält kuulamas!
No väga tublid seaduskuulekad kodanikud olete! Pole paha, kui keegi suudab. Aga ise jään arvamusele, et ratas on ikka sõitmiseks.. ei näe probleemi, kui kuskil platsil või kardirajal (eriti rajal! see ongi ju sõitmiseks!) natuke tiirutada ja sinna saamiseks mööda külavaheteed 200m veereda. Ja ma arvan et ARK on ka pigem õnnelik selle üle, et eksamile tuleb inimene, kes on reaalselt harjutanud, mitte lihtsalt õnne proovima, siis juhuslikult veab ja pärast läheb see inimene liiklusesse (mis on paraku tavaline). Muidugi jah, mina ei ole nii andekas ja ma pean harjutama rohkem kui motokool võimaldab (seal ei saa isegi aegu nii tihedalt kui vaja oleks), eriti kui talv jääb vahele. Mõni teine lähebki teeb oma formaalsed 10h ära ja pole vahet kas harjutab või ei.
wylde kirjutas:Kus Tallinnas on suuri platse harjutamiseks, mis ei ole ametlikud õppeplatsid? Pean silmas platse, kus õhtuti ja nädalavahetusel saaks veeremas käia ja neil tundidel/päevadel ei kasutata ala parkimiseks? Näitena Kristiine piirkonnas A Le Coq ümbrus - on kellegil kogemusi, on seal turvaline lubadeta harjutada? (käib seal patrullimas ekipaaze?). Kindlasti on veel analoogseid platse, mis pole seotud kaubanduskeskusega, mõned suuremad firmad, kelledel parkimisplatsid töövälisel ajal tühjad?
Ei ole midagi tasuliste harjutusplatside vastu, ent kui kodust viib tee nendeni läbi tiheda liikluse ja üle suurte magistraalide, siis pigem valiks midagi kodule lähemale.
Siin foorumi teemades on neid platse läbi käinud, loe neid lubade tegemise teemasid või otsingusse "plats". Pmst tohib töövälisel ajal kasutada ka ARKi platsi, aga see ei erine tavalisest parklast kuigi palju. Mõistlikum on tõesti kodu lähedal midagi leida. Pärast teooria ära tegemist ei taha nagu väga riskida ju.. A Le Coqi parklast on siin räägitud, ise olen käinud näiteks K-Rauta parklas õhtuti (sinna mul 500m majade vahelt). Sobib ükskõik mis siledam plats, viskad oma koonused maha ja teed paar tiiru, keda see ikka nii väga segab. Ma ei tea, kui politsei parklas maha võtab lubadeta sõidu eest, siis see peab ikka ilge ebaõnn olema Muidugi riigikassat on vaja ka täita ja kõigega peab arvestama.
Mul muidugi on eriti head tingimused, maal olles saan kardirada kasutada (1km mööda kruusaseid külatänavaid). Kurat, seal külavahel lasevad isegi väiksed lapsed mingi minitsikliga päev läbi ringiratast mööda tänavaid
Linnasõitudeks kindlasti sebin juhendaja. Linnas polegi see liiklusreeglite teema nii hull, need on nagunii üksipulgi läbi nämmutatud, pigem tahaks reaalset sõidukogemust, et ei peaks jaurama oma käiguvahetuse ja jumal teab millega, saaks rohkem liiklusele keskenduda ja eksamile ka kindlama tundega minna. Nagu autoga, vaja veidi harjuda. Väga hea variant liikluse vaatlemiseks oli ka õppesõidu autos kaasa sõitmine.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.