Rubriik: teateid elust ja load ei sõida, mees sõidab jms
Re: Rubriik: teateid elust ja load ei sõida, mees sõidab jms
Minu arvates võiks ka olla mingi mingeid kategooriaid teha nö eksternina. Lahendaks paljudel juhul selle, et mõni lihtsalt ei viitsi luba tegema minna. Näiteks kui nt B-kat on olemas (liiklusteooriat tunneb), lähed teed kooli juures A-kat eksamid mingi väiksema papi eest kui see kursus. Ja siis lähed ARK eksamile. Kui keegi tunneb end nii pädevana, miks ei võiks siis lasta tal seda teha, ainult vaja vältida seda, et need niisama õnne proovijad ARKi ei ummistaks. See kohustuslik 10-tunnine kursus (B-kat omanikele) on täpselt selline, et kes oskab sõita, sellele on palju ja kes ei oska, see ei saa selgeks nagunii ja peab mingeid lisatunde võtma hakkama (koolitaja väitel enamusel kulub vähemalt 15 sõidutundi, muidugi on ka neid kes kunagi tsikli seljas pole istunud ja 10x45min järel ARK eksamile lähevad ja ära teevad). No ja need paar teooriatundi varustusest ja kuluosadest.. ma ei tea, kas see kogenud sõitjale annaks midagi. Mulle kui nullist alustajale oli isegi huvitav ja seetõttu minul läks motokoolitus kindlasti asja ette.
Ma ei kujuta ette, mismoodi see oleks, kui on õnnestunud A-kat saada (ilmselt siis 40-tunnise koolitusega) ja siis on vaja B-kat - kas siis on vaja uuesti 40h sõitu ja täislaks liiklusteooriat läbida?
Ma tegin väikelaevajuhi loa niimoodi eksternina ja mitte väga ammu. Õppisin selgeks need asjad, mida ma ei teadnud, tegin ühe koolitaja juures riikliku eksami, praktika oli kirjas ja kõik. Kusjuures veatult tegin eksami, sealsed koolitujad veel pirisesid, et mis mõttes pole üheski tunnis käinud... Ja no sõidukogemust on kordades rohkem kui see, mida koolitusel pakutakse, seega koolitus oleks täiesti pointless olnud. Mul oleks ka väikelaevajuhi luba tegemata, kui oleks pidanud mingi koolituse veel tegema, mõttetu ju nullist nämmutada neid teemasid, mida ammu tead ja samas väga väike osa on seda, mida teada tahaks.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.